Bewoners van woonzorgcentrum De Marke kunnen deze zomer gespot worden in Bergen tijdens een wandelbootcamp, Tai Chi of yoga. Het zijn activiteiten die deel uitmaken van een sportcarrousel, die Stichting Sport-Z onlangs startte in samenwerking met ViVa! Zorggroep. Het programma loopt nog tot in augustus door.

Tweewekelijks staan andere sport- en beweegactiviteiten op het programma. Elke keer sluiten circa vijftien enthousiaste bewoners aan. Zij geven aan het belangrijk te vinden in beweging te blijven. Bovendien blijkt de gezelligheid die de activiteit met zich meebrengt hen aan te spreken.

Lavinia Bijl is maatschappelijk sportregisseur in de gemeente Bergen. Zij zet zich in om de kwetsbaardere inwoners binnen de gemeente in beweging te brengen. Dankzij een financiering vanuit de leefstijlgelden kan zij voor doelgroepen waar een specifieke beweegbehoefte is een sportcarrousel organiseren. “In gesprek met de verzorgers van ViVa! Zorggroep De Marke gaf men aan dat veel inwoners van het wooncentrum de beweegnorm niet halen. Voor senioren blijkt het in de praktijk vaak lastig een beweegvorm te vinden die aansluit bij je interesses en mogelijkheden. Het is prijzenswaardig dat ze er bij De Marke al zoveel aan doen om de bewoners te stimuleren om tóch te gaan bewegen. De sportcarrousel is hier een mooie aanvulling op en ik hoop dan ook dat wij bij de deelnemers weer nét die juiste snaar weten te raken. Zo werken we samen aan een zo gevarieerd mogelijk kennismakingsaanbod voor iedereen.”

“De bewoners reageren ontzettend enthousiast. De oudste deelnemer is 97 jaar en doet nog actief mee. Natuurlijk wordt ook de gezellige nazit gewaardeerd door de deelnemers, maar dat hoort er ook bij want wij stimuleren het opdoen van sociale contacten,” aldus Lavinia, maatschappelijk sportregisseur in de gemeente Bergen.
Pin It
Bekeken: 1258x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/