De weersverwachtingen bieden het vooruitzicht op een mooie zomeravond op woensdag, als in het dorp Bergen weer eens de jaarlijkse Lichtjesavond wordt georganiseerd rondom de Ruïnekerk in Bergen. In het centrum van het dorp plaatsen inwoners en ondernemers na het invallen van de schemering vele lampjes bij hun huizen en winkels. Op het terrein van de Ruïnekerk speelt tussen 21:00 en 22:00 uur de Bergense Harmonie, de winkels blijven open tot 23:00 en tot 24:00 uur blijven de terrassen in bedrijf.

Lichtjesavond is van oorsprong een spontane actie van Bergenaren die in 1926 is ontstaan. Vele huizen, winkels, cafés en tuinen zijn enkel verlicht door kaarsjes, waxinelichtjes, lampionnen en soms een elektrisch lampje. In en rondom de Ruïnekerk heerst vaak een feeërieke sfeer. De laatste twee jaar gooide corona enig roet in het eten, maar elk jaar waren toch nog wel lampjes te zien op de eerste woensdagavond van augustus.

Het organisatiecomité heeft opgeroepen om lichtjes te plaatsen in de Karel de Grotelaan, Middenpad, St. Antoniusstraat, Molenstraat, Beemsterlaan, Jan Jacoblaan, Spaanschepad, Maasdammerlaan, Renbaanlaan (via Merelhof), van Reenenpark, Vijverlaan, Breelaan tot Russenweg, Jan Oldenburglaan en Plein. Dit is de buurt in een straal van circa 400 meter rondom de Ruïnekerk.
Pin It