Het bestemmingsplan voor woningbouw op Delversduin in Egmond aan den Hoef is onherroepelijk. De Raad van State heeft de beroepen van enkele omwonenden afgewezen. Er kunnen nu omgevingsvergunningen worden aangevraagd voor de bouw van 162 woningen.

De Raad van State oordeelt dat alle bezwaren, onder andere op het gebied van inspraak, overlast door toenemend verkeer en nadelige gevolgen voor de natuur, ongegrond zijn. Een eerdere uitspraak van de Haarlemse rechtbank waarmee de vergunning, verleend door de Provincie Noord-Holland, op basis van de Wet natuurbescherming vernietigd werd, heeft geen gevolgen voor de bouw van de 162 woningen. Initiatiefnemer BPD hoeft geen nieuwe vergunning vanuit de Wet natuurbescherming aan te vragen, omdat de natuurbescherming voldoende geborgd is in het bestemmingsplan volgens de Raad van State.

De initiatiefnemer kan verder met het voorbereiden van de omgevingsvergunningen. De eerste stap in het bouwproces is nu de vergunningaanvragen voorbereiden en vervolgens het bouwrijp maken van de grond zodat de woningen daadwerkelijk gebouwd kunnen worden. De planning is dat er in 2023 gestart kan worden met het bouwrijp maken en dat in 2026 alle woningen gerealiseerd zijn.
Pin It
Bekeken: 2145x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/