De Amerikaanse pianist Derek Hartman en de Noorse celliste Sigrid Angelsen treden op maandag 1 augustus op in de Ruïnekerk in Bergen als onderdeel van de concertreeks van de Summer Academy van de International Holland Music Sessions. Het concert, dat volgens de organisatie bekend en minder bekend op het hoogste niveau verenigt, begint om 20:30 uur.

Beide klassiek geschoolde musici vertegenwoordigen een nieuwe generatie kamermusici die de kamermuziek naar een hoger plan willen tillen. Het programma in de Ruïnekerk van twee maal 40 minuten met pauze biedt alle ruimte om ze ook als solisten meesterlijk uit de verf te laten komen. Werk van Samuel Barber wordt gebracht naast Frédéric Chopin. Cellowerken van Alfred Schnittke en Dmitri Sjostakovitsj krijgen een andere lading naast een Noorse traditional op de cello. De muzikanten streven naar een concert dat ontroering en verassing als één grote ademteug met elkaar verenigt.

De entree bedraagt 19 euro met korting voor begunstigers. De kaarten zijn uitsluitend te boeken via ihms.nl. De toegang is gratis voor kinderen tot en met 12 jaar.
Pin It