The Story Of My Wife van de regisseur Ildikó Enyedi is volgende week film van de week bij Cinebergen. De regisseur schreef ook het script en baseerde zich daarvoor op het gelijknamige boek van de Hongaarse schrijver Milán Füst. Het verhaal draait om kapitein Jakob Störr, die op een dag een weddenschap afsluit met een vriend: hij zal trouwen met de eerste vrouw die over de drempel van het café stapt. Dan loopt de beeldschone Lizzy binnen. Het verloop van de ontmoeting tussen Jakob en Lizzy staat in de sterren geschreven, maar het romantische liefdesverhaal krijgt al snel een andere wending. Jakob vermoedt dat Lizzy hem ontrouw is. Hoewel er mooie zeetochten naar hem lonken, wordt hij volledig opgeslokt door een allesbeheersende jaloezie. Mooie hoofdrollen zijn er voor Gijs Naber, Léa Seydoux en Louis Garrel.

De film draait komende vrijdag om 14:30 uur, zaterdag om 20:00 uur en woensdag 3 augustus om 20:00 uur.

Overige films in Filmtheater Cinebergen van vrijdag 29 juli tot en met vrijdag 5 augustus:

Un Autre Monde
Frankrijk, drama, Frans, NL ondertiteld
Un Autre Monde biedt een kijkje in het leven van de familie Lemesle op het moment dat hun gezinsleven bezwijkt onder de werkdruk van man en vader Philippe (Vincent Lindon). Herkenbaar verhaal over de vaak moeilijke keuzes die we in het leven moeten maken.
vr 29 - 20:00 | za 30 - 15:30 | ma 01 - 20:00

Downton Abbey: A New Era
Verenigd Koninkrijk/VS, drama/romantiek, Engels, NL ondertiteld
De geliefde acteurs uit de eerste bioscoopfilm reizen dit keer af naar de Franse Rivièra. Violet Crawley (Maggie Smith) is namelijk in het bezit gekomen van een riante villa, die ze dankzij een oude jeugdliefde heeft bemachtigd. Zoals gewoonlijk gaat een bezoek van de Crawleys met een hoop drama gepaard en loopt alles bepaald niet op rolletjes.
za 30 - 11:00

The Velvet Queen
Frankrijk, documentaire, Frans, NL ondertiteld
’s Werelds meest gerenommeerde natuurfotograaf Vincent Munier poogt samen met schrijver Sylvain Tesson een glimp op te vangen van de zeldzame sneeuwluipaard. Het resultaat is een ontroerende documentaire over de kunst van het kijken en een ode aan de schoonheid van de wereld, voorzien van een vleugje relativerende humor.
zo 31 - 11:00

Minions: Hoe Gru superschurk werd (NL)
VS, animatie/familiefilm, Nederlands
Toen superschurk Gru nog een 12-jarige jongen was, smeedde hij vanuit zijn kelder wilde plannen om de wereld te veroveren. Dat lukte alleen niet echt. Pas als de Minions zijn pad kruisen en de onwaarschijnlijke vrienden hun krachten bundelen, komt daar verandering in.
zo 31 - 15:30

Asako I & II
Japan, drama, Japans. NL ondertiteld
Als Asako een paar jaar later een man tegenkomt die als twee druppels water lijkt op haar grote liefde Baku die plots verdween, begrijpt ze eerst niet waarom hij doet alsof hij haar niet kent en zich voorstelt als Ryohei…
zo 31 - 20:00 | di 02 - 20:00

Grutto! De Reis van onze Nationale Vogel
Nederland, documentaire, Nederlands
Indrukwekkende documentaire van Gouden Kalf winnaar Ruben Smit (WAD, de Nieuwe Wildernis) volgt onze nationale vogel, de Grutto, tijdens zijn wereldreis via Estland, Senegal en Portugal op weg naar zijn broedgebied in Nederland, en toont daarbij tevens hoe deze parmantige steltloper probeert te overleven in een continue veranderende wereld.
do 04 - 14:30

Supereroi
Italië, drama/komedie/romantiek, Italiaans, NL ondertiteld
Italiaanse komedie van Paolo Genovese (Perfetti Sconosciuti) vertelt de liefdesgeschiedenis van de tegenpolen Anna en Marco. Dat je superkrachten nodig om je hele leven van elkaar te kunnen houden, weten zij maar al te goed.
do 04 - 20:00

Elvis
VS, muziek/drama, Engels, NL ondertiteld
Elvis van regisseur Baz Luhrmann (Moulin Rouge!, The Great Gatsby) verkent het leven en de muziek van Elvis Presley (een fenomenale Austin Butler) gezien vanuit het perspectief van zijn mysterieuze relatie met zijn manager kolonel Tom Parker (Tom Hanks).
vr 05 - 14:30

Peter von Kant
Frankrijk, drama, Frans, NL ondertiteld
Schitterend vormgegeven nieuwe François Ozon is een fascinerende ‘remake’ van Fassbinders beroemde klassieker ‘Die bittere Tränen von Petra von Kant’, waarin hij het vrouwelijk hoofdpersonage heeft vervangen door een mannelijk.
vr 05 - 20:00

Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen NH (navigatie: Roodeweg); cinebergen.nl
Pin It