Zaterdagmiddag heeft de reddingsbrigade van Schoorl met assistentie van de reddingboten van de KNRM-stations Egmond, Petten en Callantsoog gezocht naar een zwemmer die in de problemen zou zijn geraakt voor de kust van Hargen. Na ruim een uur werd de zoektocht gestaakt. Vermoedelijk was een zeehond door iemand op het strand aangezien voor een zwemmer in nood.

De melding kwam rond het middaguur binnen. Het Kustwachtcentrum alarmeerde de drie dichtstbijzijnde KNRM-posten. Vanuit Egmond vertrok het kustverleningsvoertuig over het strand richting Hargen, en de Egmondse reddingboot Adriaan Hendrik werd zo snel mogelijk te water gelaten om over zee noordwaarts te varen. Politie, ambulance en de traumahelikopter zetten ook koers richting de plek van het ongeval.

Na contact met de melder begon de actie vanaf het water en met hulp vanaf het strand. De reddingboten werden opgelijnd en maakten enkele zoekslagen. Vanuit de lucht werd met het kustwachtvliegtuig uitgekeken naar de drenkeling. Er werd geen zwemmer gevonden, wel waren er een aantal zeehonden op de plek waar de zwemmer voor het laatst zou zijn gezien.

Op het strand werden geen verlaten kledingstukken gevonden, en ook werd niemand als vermist opgegeven. Dat was voor de hulpdiensten reden om de zoekactie na enige tijd af te blazen. De redders zagen het als een goede oefening.
Pin It