175 asielzoekers worden worden vanaf 8 augustus voor vier weken opgevangen in het Sportpaleis in Alkmaar. Dat heeft Alkmaar met Veiligheidsregio Noord-Holland Noord afgesproken. Het Sportpaleis neemt het estafettestokje over van sporthal Het Vennewater in Heiloo, waar de tijdelijke opvang momenteel is ondergebracht. De maatregelen zijn bedoeld om de druk op het aanmeldcentrum in Ter Apel te verlichten.

Het Sportpaleis was de afgelopen tijd in gebruik als doorstroomlocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne. Omdat aan die opdracht inmiddels is voldaan, is het volgens de veiligheidsregio nu beschikbaar als crisisnoodopvang. "Het is goed dat we op korte termijn een bijdrage kunnen leveren aan deze schrijnende noodsituatie. Het is een eenvoudige vorm van opvang, maar beter dan op de grond moeten slapen", benadrukt de Alkmaarse wethouder Joël Voordewind.

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord heeft het rijk toegezegd drie maanden opvang te organiseren voor 225 asielzoekers. Sinds 8 juli wordt in sporthal Het Vennewater in Heiloo ruimte geboden. Maar omdat de beschikbaarheid daar ophoudt, wordt Alkmaar de volgende locatie. Ook in april is de wielerbaan korte tijd als crisisnoodopvang voor Ter Apel gebruikt.

“We zijn de gemeente Heiloo dankbaar dat we daar in die eerste weken mensen hebben kunnen opvangen”, stelt directeur Veiligheidsregio Noord-Holland Noord Krishna Taneja. “En het is mooi dat de gemeente Alkmaar het stokje nu overneemt en Sportpaleis Alkmaar heeft aangeboden. Omdat de ruimte al is ingericht voor vluchtelingen kunnen we zo een mooie overstap maken.”

De crisisopvang in het Sportpaleis is tot uiterlijk 11 september, daarna is het weer beschikbaar voor sportactiviteiten. Waar de veiligheidsregio in de laatste paar weken van september opvang gaat bieden, is nog onbekend.

De aanhoudende problemen bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben ertoe geleid dat elke veiligheidsregio in de periode van begin juli tot begin oktober 225 asielzoekers moet opvangen. Hiermee moet volgens de veiligheidsregio een einde komen aan de 'inhumane omstandigheden' waarin de asielzoekers verkeren die in Ter Apel geen plek vinden.

Vijftig mensen kunnen voor langere tijd in 't Zand worden opgevangen. Daarnaast moet de regio Noord-Holland Noord tot 1 oktober dus nog 175 opvangplekken bieden.
Pin It
Bekeken: 3172x
https://www.jf3.co.id/slot-mahjong-ways/ http://digilib.polman-babel.ac.id/slot-demo-pgsoft/ http://bituo.boalemokab.go.id/slot-luar-negeri/ http://blf.hukum.ub.ac.id/slot-demo/ https://www.klubkelapagading.com/slot-server-luar/ https://www.thespringsclubserpong.com/slot-mahjong/ https://e-resources.perpusnas.go.id/writable/akun-slot-demo/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-demo/ http://loket.pdamintanbanjar.co.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.makassarkota.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://pajak.ponorogo.go.id:2222/situs-slot-gacor/ http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ http://www.rocfpm.com/ https://www.backlinesoccer.com/ https://149.129.192.206/ https://147.139.208.239/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://149.129.245.78/ https://108.136.59.223/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/