De gemeenten Alkmaar en Bergen, de provincie Noord-Holland en Rijkswaterstaat (RWS) hebben samen een budget van 10 miljoen euro weten te regelen voor een fietstunnel onder de N9 bij de kruising met de Kogendijk. RWS heeft ook budget voor een turborotonde en de N-weg tot aan Schoorldam. Donderdagochtend kwamen de wethouders Te Beest van Alkmaar en Bekkering van Bergen naar de Golfbaan Sluispolder om een toelichting te geven op de financiering, samen met gedeputeerde Jeroen Olthof van de provincie en Bregje van Beekvelt, RWS-directeur Netwerkontwikkeling.

De provincie Noord-Holland legt 3 miljoen euro op tafel voor de fietstunnel, die dwars onder de kruising naar een nieuw fietspad aan de noordzijde van de Helderseweg moet komen. De gemeenten Bergen en Alkmaar passen samen ook 3 miljoen bij. Nu is 4 miljoen rijkssubsidie bemachtigd uit de pot van 200 miljoen voor de aanpak van onveiliger N-wegen.

De overheden kunnen nu beginnen aan de ontwerpen en aanbesteding. De bestuurders hopen dat de eerste spade nog voor 2024 de grond in kan. "Dan wordt het nog veiliger en makkelijker om vanuit Alkmaar naar het strand te fietsen", sprak wethouder Robert te Beest van Alkmaar.

De partijen waren het erover eens dat het vooral aan de niet aflatende inzet van wethouder Bekkering te danken is dat de financiering uiteindelijk werd gevonden: "Hij hing steeds bij mij aan de telefoon over deze kwestie," sprak wethouder Robert te Beest van Alkmaar. "Nou, niet alleen bij jou hoor", viel gedeputeerde Olthof de Alkmaarse wethouder bij. Bekkering vindt een fietstunnel op deze plek belangrijk voor de doorstroming en voor de verkeersveiligheid. "Het is waar dat er op deze plek nog niet veel ongelukken met fietsers gebeuren. Maar ik wil dat voor zijn. Ik geloof meer in een pro-actief beleid, dan reageren als het eigenlijk al te laat is", sprak de demissionaire wethouder Verkeer van de gemeente Bergen. "Alle partijen hebben zich van hun goede kant laten zien. Het toont aan wat je met goede samenwerking kan bereiken. Waar een wil is, is een weg, daar geloof ik in, of in dit geval: een tunnel."
Pin It
Bekeken: 2520x
https://inlislite.bengkaliskab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.undiksha.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://kursus.kemdikbud.go.id/slot-online-gacor/ https://jdih-v2.belitung.go.id/slot-demo/ https://jospakk.kuduskab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://bprd.lumajangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.bangka.go.id/slot-demo/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://igracias.ittelkom-sby.ac.id/demo-pg-soft/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/