De Amerikaanse muzikale filmdrama Elvis is deze week film van de week bij Cinebergen. De visionaire filmmaker Baz Luhrmann (Moulin Rouge!, Australia, The Great Gatsby) werd voor deze productie genomineerd voor een Oscar. Elvis wordt gespeeld door acteur Austin Butler en Tom Hans doet de rol van zijn manager Tom Parker. De mysterieuze relatie tussen die twee staat centraal in deze film. Het verhaal beschrijft de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen Presley en Parker, van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. Centraal in die reis staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley (Olivia DeJonge).

De film draait komende maandag om 20:00 uur en vrijdag 5 augustus om 14:30 uur.

Overige films in Filmtheater Cinebergen van zondag 24 juli tot en met vrijdag 29 juli:

Speak no Evil
Denemarken, psychologisch thriller, horror, Engels/Nederlands/Deens, NL ondertiteld
In deze thriller van Deens-Nederlandse makelij gaat een Deens gezin in Nederland op bezoek bij Patrick (Fedja van Huêt) en Karin (Karina Smulders) met wie zij op vakantie een warme band hadden opgebouwd. Het weerzien pakt echter anders uit dan zij hadden verwacht.
zo 24 - 14:30 | di 26 - 20:00

Grutto! De Reis van onze Nationale Vogel
Nederland, documentaire, Nederlands
Indrukwekkende documentaire van Gouden Kalf winnaar Ruben Smit (WAD, de Nieuwe Wildernis) volgt onze nationale vogel, de Grutto, tijdens zijn wereldreis via Estland, Senegal en Portugal op weg naar zijn broedgebied in Nederland, en toont daarbij tevens hoe deze parmantige steltloper probeert te overleven in een continue veranderende wereld.
zo 24 - 11:00 | wo 27 - 20:00

Lunana, A Yak in the Classroom
Bhutan/China, drama/familie, Dzongkha/Engels, NL ondertiteld
Heerlijke feelgoodfilm uit Bhutan. De jonge leraar Ugyen uit Bhutan wordt voor zijn laatste opleidingsjaar naar het extreem afgelegen bergdorpje Lunana gestuurd. Het warme welkom van de kinderen en de spirituele kracht van de dorpelingen zullen zijn lot voorgoed veranderen.
zo 24 - 20:00

Délicieux
Frankrijk, drama, Frans, NL ondertiteld
In deze smakelijke Franse kostuumfilm zien we hoe aan de vooravond van de Franse Revolutie het eerste restaurant ontstond. Terwijl de Franse adel vast blijft houden aan het verleden, tovert kok Manceron zijn herberg om in een gastronomisch paradijs.
do 28 - 14:30

Asako I & II
Japan, drama, Japans. NL ondertiteld
Als Asako een paar jaar later een man tegenkomt die als twee druppels water lijkt op haar grote liefde Baku die plots verdween, begrijpt ze eerst niet waarom hij doet alsof hij haar niet kent en zich voorstelt als Ryohei…
do 28 - 20:00

The Story of My Wife
Duitsland, drama, Engels/Frans, NL ondertiteld
Kapitein Jakob Störr (Gijs Naber) sluit een weddenschap af met zijn vriend: hij zal trouwen met de eerste vrouw die over de drempel van het café stapt. Dan loopt de beeldschone Lizzy (Léa Seydoux) binnen. Sfeervolle verfilming van het gelijknamige boek van Milán Füst.
vr 29 - 14:30

Un Autre Monde
Frankrijk, drama, Frans, NL ondertiteld
Un Autre Monde biedt een kijkje in het leven van de familie Lemesle op het moment dat hun gezinsleven bezwijkt onder de werkdruk van man en vader Philippe (Vincent Lindon). Herkenbaar verhaal over de vaak moeilijke keuzes die we in het leven moeten maken.
vr 29 - 20:00

Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen NH (navigatie: Roodeweg); cinebergen.nl
Pin It