Dinsdagavond geeft slackliner Jonas Konijnenberg gratis demonstraties en lessen aan de jeugd van Schoorl in het slacklinen. Slacklinen is het balanceren op een dunne, gespannen band. De slackline kan zo hoog als je maar wilt. Regelmatig waren er slackliners die hoog boven het Klimduin in Schoorl liepen, maar dat mag sinds dit jaar niet meer van natuurbeheerder Staatsbosbeheer.

Schoorl is het buitensport-mekka van Noord-Holland, dat bekwame sporters naar het natuurgebied trekt. Jonas Konijnenberg heeft er zich het slacklinen eigen gemaakt, en hij wil nu dat zoveel mogelijk jongeren uit Schoorl op jonge leeftijd kennismaken met de sport. Iedereen kan het dinsdagavond 12 juli ook eens gratis uitproberen.Β Aan de voet van het klimduin in het dorpscentrum van Schoorl staat hij met korte, lage slacklines. De lijnen zijn gespannen van 19:30 tot 20.30 uur.

Voor kinderen zijn er in de schoolvakantie slackline en freerun sportdagen. Op woensdag 20 en donderdag 28 juli organiseert de sportieve outdoor-liefhebber sportdagen voor kinderen van 7 tot 14 jaar. ’s Morgens in de gymzaal freerunnen en na de lunch ’s middags slacklinen in het Nollenbos.

Meer info over de Freestyle Sportdagen Schoorl 2022 is te vinden op de website.
Pin It