Zondag werd voor de tweede keer een gezellige Zomermarkt opgezet bij de Bergense MelkSalon van Boerderij Kenter in Bergen. Op de zonnige markt aan de Baakmeerdijk waren allerlei creaties te zien van mensen uit de omgeving. Verder waren er lekkernijen te koop, waaronder tosti's en speciaal voor de markt gemaakt ijs. De markt duurt nog heel even, namelijk tot 16:00 uur.

Initiatiefneemster is Mirjam Beverdam. Tijdens de lockdown kreeg ze het idee om een markt op te zetten voor iedereen met een creatieve hobby, en dan met name degenen die tijdens de lockdown weer waren begonnen. Zo werd de 'Corona-markt' geboren. "Ik sta er versteld van wat er gemaakt wordt en wat anders maar op zolder belandt. Zoveel mooie dingen van schilderijen tot sieraden, mooie vilten sjaals tot mozaïek, en gehaakte baby knuffels tot mooie tassen". De creatieve hobbyistenmarkt werd een succes en vroeg om een volgende editie, maar dan wel met de naam Zomermarkt.

Duinstreek Centraal fotograaf Marco Schilpp ging langs bij de Bergense MelkSalon voor een beeldverslag, te zien op onze Facebookpagina.
Pin It
Bekeken: 1403x
https://ee.itk.ac.id/data/