Gemeenten Heiloo en Bergen organiseren twee ideeƫnavonden voor groenere een aantrekkelijkere buurten. Met het programma 'Groen Kapitaal in de Buurt' willen de gemeenten en de provincie dit samen met inwoners en ondernemers bewerkstelligen. Dinsdagavond 12 juli is er een ideeƫnavond in Heiloo en woensdag 13 juli in Bergen.

Heiloo en Bergen zijn al behoorlijk groen, maar het kan volgens de gemeenten en de provincie beter. Meer groen helpt tegen wateroverlast en hittestress, en het verfraait de leefomgeving. De drie overheden hebben geld apart gelegd om de ideeƫn te realiseren. Landschap Noord-Holland, IVN en de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland verlenen medewerking. Inwoners krijgen ondersteuning bij de uitwerking van hun ideeƫn en de uitvoering.

De Heilooƫr ideeƫnavond is van 19:00 tot 21:00 uur in het kantoor van Landschap Noord-Holland aan de Schuine Hondsbosschelaan 45a. De Bergense avond is van 19:00 tot 21:00 uur in de bibliotheek aan de Dreef. Aanmelden gaat via mnh.nl/groen-kapitaal-buch/.
Pin It