Het Franse filmdrama Encore is deze week film van de week bij Cinebergen. De nieuwste film van Cédric Klapisch (Retour en Bourgogne) over hoop en een nieuw begin belicht de wereld van de dans. Klassiek ballet en moderne dans komen samen in een verhaal dat zich afspeelt tussen Bretagne en Parijs. De 26-jarige balletdanseres Élise loopt tijdens een voorstelling een blessure op en krijgt te horen dat ze waarschijnlijk nooit meer zal kunnen dansen. Ze is haar doel kwijt en moet haar leven een andere wending geven. Met behulp van vrienden vindt ze ander werk. Dat voert haar naar Bretagne waar ze een gezelschap voor moderne dans ontmoet. De nieuwe ervaringen en vriendschappen wakkeren het vuur weer in haar aan. Zal ze toch weer kunnen dansen? Met Marion Barbeau, prima ballerina bij het beroemde ballet van de Parijse Opera.

De film draait donderdag om 20:00 uur, zaterdag om 17:00 uur, zondag om 20:15 uur en dinsdag de 12e om 20:00 uur.

 

Overige films in Filmtheater Cinebergen van vrijdag 8 juli tot en met vrijdag 15 juli:

Grutto! De Reis van onze Nationale Vogel
Nederland, documentaire, Nederlands
Indrukwekkende documentaire van Gouden Kalf winnaar Ruben Smit (WAD, de Nieuwe Wildernis) volgt onze nationale vogel, de Grutto, tijdens zijn wereldreis via Estland, Senegal en Portugal op weg naar zijn broedgebied in Nederland, en toont daarbij tevens hoe deze parmantige steltloper probeert te overleven in een continue veranderende wereld.
vr 08 - 14:30 | za 09 - 10:45 | zo 10 - 14:00 | wo 13 - 20:00

The Real Charlie Chaplin
Verenigd Koninkrijk, documentaire, Engels/ NL ondertiteld
Decennialang was Charlie Chaplin de beroemdste man op aarde voor wie mensenmassa’s op de been kwamen. The Real Charlie Chaplin is het ultieme portret van de mens achter deze super getalenteerde, legendarische alleskunner.
vr 08 - 20:00 | ma 11 - 20:00 | wo 13 - 14:30

To Olivia
Verenigd Koninkrijk, drama, Engels/ NL ondertiteld
Het ontroerende To Olivia vertelt het waargebeurde verhaal van auteur Roald Dahl en zijn vrouw, Hollywoodactrice Patrica Neal. Hun gedeelde verdriet zou, na de dood van hun dochtertje, een bron van verlossing en kracht betekenen en hun leven voor altijd veranderen.
za 09 - 14:00 | do 14 - 14:30

Nowhere special
Verenigd Koninkrijk, drama, Engels/ NL ondertiteld
Prachtig, gevoelig en liefdevol Brits drama over de alleenstaande glazenwasser John die een belangrijke keuze moet maken voor de toekomst van zijn 4-jarig zoontje. Vertrouwen op je gevoel blijkt daarbij essentieel. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
za 09 - 20:15

Knor (voorpremière) + voorfilmpje
Nederland, animatie, familiefilm, Nederlands
Kom jij ook naar onze pyjama party met superleuke knutsel workshop en de voorpremière van de prachtige Nederlandse stop-motion film Knor? Voor haar negende verjaardag krijgt Babs van haar opa uit Amerika een wel heel bijzonder cadeau…. een lief klein roze varkentje.
zo 10 - 10:45

Incroyable mais vrai
Frankrijk, komedie/ drama, Frans/ NL ondertiteld
Nieuwste film van de koning van de absurdistische film, Quentin Dupieux. Wanneer Alain en Marie een huis bezichtigen geeft de makelaar alvast een waarschuwing: het luik in de kelder zal hun leven compleet veranderen. Na hun eerste ervaring in de kelder besluiten ze direct tot koop over te gaan.
do 14 - 20:00

Fire of Love
VS/ Canada, documentaire, Engels/ Frans/ NL ondertiteld
Explosieve documentaire over twee Franse vulkanologen die evenveel van elkaar houden als van de vulkanen die ze samen bestuderen. Een romantische, maar ook tragische ontdekkingstocht via spectaculaire beelden van adembenemende vulkaangebieden.
vr 15 - 14:30

Las consecuencias
Spanje/ Nederland/ België, drama/ thriller, Spaans/ NL ondertiteld
In het spannende Spaanse Las consecuencias reist de 40-jarige Fabiola naar een klein vulkanisch eiland om haar moeder te bezoeken. Haar intuĂŻtie zegt haar dat niets is zoals het lijkt. Maar heeft ze daar ook de bewijzen voor?
vr 15 - 20:00

Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen NH (navigatie: Roodeweg); cinebergen.nl
Pin It