Zondagavond rond 21:00 uur rukten de hulpdiensten massaal uit na de melding van meerdere zwemmers die in de problemen waren geraakt in zee. Het noodgeval deed zich voor ter hoogte van strandpaviljoen Het Zeepaardje bij Boulevard Noord in Egmond aan Zee. Omstanders die het voorval zien gebeuren sloegen gelijk alarm en startten een reddingsactie.

Er volgt alarm voor Reddingsbrigade Egmond en de KNRM stations Egmond en Petten. In Egmond ging de reddingboot Adriaan Hendrik van de KNRM te water en werd de Egmondse reddingsbrigade opgeroepen. Er kwamen vier ambulances naar Egmond. Ook de traumahelikopter werd om assistentie gevraagd.

De reddingboot Adriaan Hendrik en de waterscooter van de Egmondse Reddingsbrigade waren vrij snel na het alarm in het zoekgebied en beginnen met het maken van zoekslagen. Niet veel later assisteren leden van de Reddingsbrigade de omstanders om ook de laatste drenkeling uit het water te halen.

Op het strand had de bemanning van de toegesnelde ambulances en de trauamahelikopter zich ontfermd over de drenkelingen. Die kregen daarbij assistentie van de bemanningen van de terreinvoertuigen van de Reddingsbrigade en KNRM. Omstanders hebben gezien dat meerdere drenkelingen uit zee werden gehaald. Één van hen werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. Onbekend blijft of de andere drenkelingen ook zorg nodig hadden in het ziekenhuis.

Waardoor de zwemmers in de problemen waren gekomen en wat zich op het water precies heeft afgespeeld, werd zondagavond nog niet duidelijk. (foto: Inter Visual Studio)
Pin It