De juf die de afgelopen 42 jaar heel veel Schoorlaren in haar klas heeft gehad, neemt donderdag afscheid. Marina Hartland gaat met pensioen.

Juf Marina werkte twee jaar op de Kinderweijdt in Schoorl, 33 jaar als juf in Groet op de Groeterschool en zeven jaar op Teun de Jager in Schoorl. Op de Groeterschool werd ze cultuurcoach. In die rol maakte ze zich hard voor cultuur in en op school. Voorstellingen, theater maken, een filmopname, beeldhouwen, boetseren, solderen, tekenen en schilderen en alles wat maar een beetje in de buurt van cultuur kwam, dat bracht zij tot leven.

De ervaren onderwijsvrouw krijgt na haar pensionering meer tijd om zelf kunst te maken, te reizen en tijd te besteden aan haar kleinzoon Duuk, haar kinderen en man.

Donderdag kan iedereen afscheid van haar nemen op de Teun de Jagerschool aan de Molenweg 11 in Schoorl. Velen worden verwacht om gedag te zeggen, een praatje te maken of te vertellen hoe ze wordt herinnerd. Het programma start om 15:00 met muziek van de kinderen en van 15:30 tot 16:45 uur is een receptie op het schoolplein.
Pin It