Na een corona-onderbreking van twee jaar starten op maandagavond 4 juli weer de befaamde wandelpuzzeltochten door Bergen. Zeven weken lang kan er deze avonden een route worden gevolgd van circa vijf kilometer door het dorp en de omliggende polders, het bos en of door het duingebied. Langs de route staan controleposten, waar een vraag moet worden beantwoord of een spel wordt gespeeld. Onderweg wordt ook een versnapering uitgereikt. Iedere keer doen er gemiddeld wel 200 wandelaars mee, en die aantallen worden de komende weken ook weer verwacht.

De wandelpuzzeltochten worden deze zomer gehouden op de maandagen 4, 11, 18, 25 juli alsmede 1, 8 en de laatste tocht op 15 augustus. De start is wekelijks om 19:15 op het Plein in het centrum van Bergen. De verkoop van het deelnameformulier begint om 19:00 uur bij het luikje in Stef’s Eten en Drinken aan het Plein nummer 5. De wandelcommissie heeft de deelnamekosten ondanks de inflatie niet verhoogd: die bedraagt namelijk nog steeds twee euro.

Wie goed om zich heen kijkt tijdens de wandeling en veel probeert te onthouden, maakt de meeste kans op een prijs na afloop. Korte tijd na binnenkomst van de laatste deelnemer worden de prijzen uitgereikt, waaronder bioscoopbonnen en een fruitdoos. Wie aan vijf of meer wandeltochten deelneemt, maakt op 15 augustus door loting kans op een extra prijs. De plaatselijke middenstand levert een belangrijke bijdrage aan het prijzenpakket.
Pin It