Joeri Schaper uit Bergen is vrijdag in Drenthe Nederlands kampioen wielrennen geworden bij de nieuwelingen. Nadat de renner uit Bergen zich elke ronde al flink in de kijker speelde, wist hij in de slotronde van de wedstrijd voor de nieuwe talenten als eerste bovenop de Col du Vam te finishen.

''Het was een lastige ronde om weg te komen, maar ik wilde de wedstrijd wel hard maken. Op de beklimmingen voelde ik me sterk. Maar je moet natuurlijk afwachten of sommige renners zich hebben weten te verstoppen onderweg. Gelukkig kon ik de titel binnen halen. Daar ben ik heel blij mee en trots op,'' vertelt het 16-jarige lid van Wielervereniging Noord-Holland in Alkmaar.

De wedstrijd over 65 kilometer werd gehouden in het Drentse Wijster, met vijf keer een beklimming van de voormalige vuilstortbelt om het extra uitdagend te maken.

Aan het begin van het jaar won Schaper al overtuigend de Omloop van Noord-West Overijssel. Ook werd hij in februari Nederlands kampioen sprint bij het baanwielrennen. Daarna volgde een aantal sterke klasseringen, maar winnen zat er niet vaak in. "Mooi dat het nu juist hier wel lukte,'' aldus de blije kampioen. (foto: Flavio Moretti)
Pin It