Het ITF Worldtennis tournooi in Alkmaar werd zondagmiddag onder grote belangstelling afgesloten met de finale van het heren enkelspel. De Spanjaard Daniel Rincon heeft dit internationale toernooi op zijn naam geschreven door die partij overtuigend te winnen van de Italiaan Jacopo Berrettini. Het was op het centre court van sportpark De Bosmolen na twee sets (5-7 en 1-6) klaar. Rincon was in de tweede ronde verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Bergense tennisser Dax Donders.

Bij de vrouwen was de 22-jarige Maileen Nuudi uit Estland de sensationele winnares. In de eerste ronde zorgde ze al voor een verrassing door meteen de titelverdedigster en favoriet uit te schakelen, de Nederlandse Quirine Lemoine. Ook in de partijen daarna was ze steeds de lager geklasseerde, maar toch schakelde ze elke opponent uit. In de finale was ze na ruim twee uur spelen net iets sterker dan de huidige nummer 93 op de ITF wereldranglijst, Chiara Scholl uit de Verenigde Staten. Die werd in drie sets verslagen met 6-2, 5-7 en 6-4. Het was de eerste toernooizege in de tenniscarrière van de Estse, die een enorme ontwikkeling doormaakt sinds ze in Nederland traint met haar nieuwe coach Stijn de Gier.

De finale in het heren dubbelspel was zaterdagavond onderbroken na flinke regenval. Die zou zondag worden voortgezet, maar de Tsjechen gaven op en kwamen niet meer naar het centre court van TC Alkmaar. 'Ziekte' gaven zij als officiële reden op. Daardoor ging die beker naar het duo Alexander Donski uit Bulgarije en de Zweed Karl Friberg.

De winnaars kregen allemaal een beker uitgereikt en een verzilverde kaasberrie met een lokale delicatesse. Er zit voor dit toernooi bovendien 15.000 Amerikaanse dollar in de prijzenpot die onder de finalisten wordt verdeeld.

Bas Zevenbergen van de organisatie kijkt uiterst tevreden terug op het toernooi. Het weer werkte prima mee en het publiek wist de weg naar TC Alkmaar in groten getale te vinden. Hij merkt dat het toernooi in Alkmaar daardoor erg populair is onder de internationale tennistalenten. "De Italianen en Spanjaarden sturen flinke delegaties. De mond-op-mond-reclame doet overal zijn werk. In Alkmaar is altijd veel publiek, dat waarderen de spelers. Bij de wedstrijden van Dax Donders leek het wel alsof hij half Bergen had meegenomen, zo druk was het op ons sportpark. Bovendien kunnen alle spelers de hele week blijven trainen op de gravelbanen van TC Bergen. Dat wordt door alle spelers zeer gewaardeerd. Volgens de ITF-directie staat Alkmaar van alle toernooien het hoogst aangeschreven."

Uitslagen zijn terug te vinden op de internationale website van het ITF.

Vorige week zondag ging in Alkmaar het ITF Worldtennis toernooi van start. Het was alweer de 25e editie van dit internationale toernooi, waar jong tennistalent uit de hele wereld naartoe komt om punten te scoren voor de internationale ranglijst. Een week lang waren er enkel- en dubbelpartijen voor zowel dames als heren. Het toernooi speelde zich af op tennispark De Bosmolen aan de Terborchlaan, achter IJsbaan De Meent. De banen van TC Bergen stonden de hele week ter beschikking van de deelnemers om te kunnen trainen.

Pin It