Het ITF World Tennis tournooi in Alkmaar zit er op voor alle Nederlanders. Lexie Stevens kwam het verst op sportpark De Bosmolen. De Rotterdamse speelde zaterdag de finale van het dames dubbelspel met de Amerikaanse Chiara Scholl, maar verloor die van het Poolse duo Stefania Rogozinska Dzik en Valeriia Olianovskaia met 3-6, 7-5 en 6-10.

Haar partner in het dubbelspel was eerder haar tegenstander in de halve finale van het dames enkelspel. Stevens (23) moest haar meerdere erkennen in de zes jaar oudere Amerikaanse en verloor haar partij kansloos met 1-6 en 2-6.

Bij de mannen eindigde het toernooi voor Michiel de Krom ook in de halve finales. Hij legde het op het centre court af tegen de Italiaan Jacopo Berrettini en verloor in twee sets met 6-7 en 2-6. De finale in het mannen enkelspel gaat daardoor zondag tussen Berrettini en de Spanjaard Daniel Rincon. Die was eerder verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Bergense tennisser Dax Donders in de kwartfinales.

Zaterdag werd de finale van het mannen dubbelspel afgebroken nadat het begon te regenen. De wedstrijd gaat zondag verder op het centre court tussen de Tsjechen Patrick Riki en Matej Vocel en het duo Alexander Donski uit Bulgarije en de Zweed Karl Friberg. Bij de onderbreking stond het 3-3 in de tweede set, nadat de Tsjechen de eerste set op hun naam hadden geschreven met 6-3.

Niet voor 13:00 wordt dan de finale verwacht van het vrouwentoernooi tussen de Amerikaanse Chiara Scholl en de 22-jarige Maileen Nuudi uit Estland. Daarna wordt het toernooi afgesloten op het centre court met de finale van het mannen enkelspel. De winnaars bij de mannen en de vrouwen gaan naar huis met een beker. Er zit bovendien 15.000 Amerikaanse dollar in de prijzenpot die onder de finalisten wordt verdeeld.

Het wedstrijdschema staat op de toernooiwebsite. Uitslagen komen op de internationale website van het ITF.

Zondag is in Alkmaar het ITF Worldtennis toernooi van start gegaan. Het is alweer de 25e editie van dit internationale toernooi, waar jong tennistalent uit de hele wereld naartoe komt om punten te scoren voor de internationale ranglijst. Tot en met zondag zijn er enkel- en dubbelpartijen voor zowel dames als heren en ook gemengd. Het toernooi speelt zich af op tennispark De Bosmolen aan de Terborchlaan, achter IJsbaan De Meent.