Touringcarbedrijf Bak Reizen in Alkmaar vraagt scholen om de schoolreisjes beter te spreiden over het schooljaar. Veel schoolreisjes moeten straks tussen de meivakantie en de zomervakantie worden afgeblazen omdat er dan te weinig bussen en te weinig chauffeurs zijn.

Het probleem ontstaat vooral doordat scholen allemaal tegelijk een schoolreisje plannen. Een betere planning tussen scholen en spreiding over het schooljaar kan ervoor zorgen dat elke leerling op schoolreisje kan, zo laat eigenaar Ruben Bak van Bak Reizen weten aan het NHD.

UPDATE: Iedereen die een bus heeft gereserveerd bij Bak Reizen en een bevestiging heeft gekregen, kan de komende weken rekenen op een bus met chauffeur op het afgesproken tijdstip. Maar de afgelopen weken moest er vaak nee worden verkocht. Als er nu schoolreisjes moeten worden afgezegd, dan komt dat doordat een school te laat een bus wilde bestellen en nu bij geen enkel touringcarbedrijf meer een rit kan boeken, of niet alle bussen kan krijgen die nodig zouden zijn voor het schoolreisje.

 
Pin It