Het bestuur van de Stichting Egmondse Visserijdag compenseert het wegvallen van de Visserijdag door de herdenking van de Egmondse vissers extra cachet te geven. Dit wordt samen met dorpsvereniging Parel aan Zee extra aangekleed. De 25e herdenking op vrijdagavond om 19:00 uur bij het Vissersmonument krijgt als thema '100 jaar vissersmonument'. De shantykoren en diverse andere Egmondse artiesten luisteren de herdenking op met hun optreden. Daarnaast betrekt het bestuur van de Visserijdag ook de Klederdrachtgroep en de basisscholen erbij. Om 19:30 uur gaat de herdenking verder in de Oudkatholieke kerk aan de Voorstraat.

Oorspronkelijk zou zaterdag de traditionele Visserijdag worden gehouden in Egmond aan Zee. Het bestuur van de Stichting Egmondse Visserijdag heeft dat moeten afblazen omdat er te weinig deelnemers en vrijwilligers zijn die het programma konden vullen: "Het enkel organiseren van muzikale optredens op het Pompplein valt niet onder de doelstelling van de stichting Egmondse Visserijdag," stelde het bestuur vorige maand in een verklaring op Facebook. Dit jaar zou het de 25e editie zijn geworden. De jubileumeditie had al langer op zich laten wachten, omdat de dag door corona enkele keren werd uitgesteld.

Ondanks het afgelasten van de Visserijdagen, staan de Egmonder Pinck ‘Claes Teunisz’ en de chaloupe ‘Jan van Claes’ komende zaterdag toch buiten bij het Maritiem Centrum in Egmond aan Zee. Verder gaat Shantykoor De Zâalnêelden daar in het botenhuis twee keer optreden. Het eerste optreden begint rond 11:00 uur. Bovendien zijn op de ramen van het boothuis dertig portretten te zien van Egmondse vissers die tijdens of kort na de Eerste Wereldoorlog zijn omgekomen. Het Maritiem Centrum is gelegen nabij de hoofdstrandafgang aan de Boulevard Zuid. (foto: Wikipedia/ Harry Ningen)
Pin It