Woningcorporatie Kennemer Wonen mag het huurcontract beëindigen van een inwoner van Heiloo die in zijn woning een wietplantage had aangelegd. De man krijgt een half jaar om nieuwe huisvesting te vinden. Elke dag dat hij na 1 januari nog niet is vertrokken uit de woning, moet hij de woningcorporatie 100 euro betalen. Ook moet de man de schade herstellen die in de woning is aangericht. Dat oordeelt de rechtbank in Alkmaar.

De wietplantage op zolder werd in november vorig jaar aangetroffen. De politie vond er 29 verdorde hennepplanten, lampen, een ventilator, transformatoren en andere benodigdheden voor de verzorging van de planten. Alles is in beslag genomen. Bovendien bleek er te zijn geknoeid in de meterkast om buiten de meter een extra stroomaansluiting te maken voor de kwekerij.

Kennemer Wonen stapte naar de rechter om de huurovereenkomst te ontbinden. De verhuurder tolereert geen hennepkwekerijen in haar woningen, omdat het voor omwonenden een risico betekent op brandgevaar, water- en stankoverlast en blootstelling aan criminaliteit. Een tweede reden om van de huurder af te willen, was de aangetroffen schade in de woning.

De wietkwekerij in zijn woning viel voor de huurder niet te ontkennen, maar hij  stelde dat de kwekerij nooit echt in werking is geweest en noemde het een ondoordacht experiment. De rechtbank gelooft dat niet. Volgens de politie was er tenminste één eerdere oogst.

De man wees erop dat hij er woont met een minderjarig kind, maar ook dat betekent volgens de rechtbank niet dat Kennemer Wonen de huurovereenkomst niet mag ontbinden. De man en zijn dochter krijgen uiterlijk tot het eind van het jaar de tijd om nieuwe huisvesting te vinden. De huur moet tot die tijd gewoon worden betaald. Elke dag dat ze er langer blijven wonen kost ze honderd euro. De schade aan de woning moet bovendien worden hersteld, zo leest het NHD in het vonnis.
Pin It
Bekeken: 4612x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/