De 68-jarige H.C. uit Bergen is door het gerechtshof in Amsterdam in hoger beroep veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Hij krijgt de straf vanwege seksueel misbruik van zijn twee minderjarige nichtjes. De Bergenaar kreeg bovendien een contactverbod voor tenminste drie jaar. De slachtoffers moet hij in totaal bijna 8650 euro schadevergoeding betalen.

De ontucht gebeurde tussen 2006 en 2010, toen zijn nichtjes nog jonge tieners waren. Het misbruik bestond uit onder meer masseren en het aanraken van intieme lichaamsdelen. De ontucht stopte bij het oudste nichtje toen zij een vriend kreeg. Vervolgens probeerde hij het enkele jaren later opnieuw bij haar jongere zusje, die zich meteen daartegen verzette.

De zusjes zwegen bijna tien jaar over het misbruik. Het leeftijdverschil tussen de oom en de nichtjes was ruim veertig jaar.  De rechtbank in Alkmaar veroordeelde C. in september 2020 tot 2,5 jaar cel, waarvan tien maanden voorwaardelijk, een contactverbod, verplichte behandeling plus 6700 euro schadevergoeding. De verdachte ging in hoger beroep, omdat hij die straf te hoog vond.

Het hof tilt zwaar aan het feit dat de oom de vertrouwensband met zijn slachtoffers heeft beschadigd. De raadsheren stellen dat de Bergenaar ’slechts oog heeft gehad voor zijn eigen seksuele lusten’. Toch besloot het tot een lagere straf dan de rechtbank. Dat heeft de man te danken aan het feit dat hij oprechte spijt heeft betuigd, zich direct bij de politie heeft gemeld na de aangifte tegen hem, hij volledig heeft bekend en onmiddellijk vrijwillig is gestart met een intensieve behandeling. Bovendien wordt het risico op herhaling door deskundigen als laag ingeschat.

Het contactverbod heeft het Gerechtshof vrijdag gehandhaafd op nadrukkelijk verzoek van de nichtjes.
Pin It
Bekeken: 1522x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/