De voortvluchtige Karwan H. (27) is afgelopen week aangehouden in de zaak over de drugsmoord in Bergen aan Zee. Justitie houdt hem voorlopig achter tralies op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij op 16 februari vorig jaar. De rechtbank in Haarlem heeft dat vrijdag bevolen.

De man landde twee weken geleden op Schiphol vanuit Irak, om bij zijn dochtertje te kunnen zijn die behandeld moet worden voor leukemie. Hij had gehoopt op vrije voeten te kunnen blijven als hij zou toezeggen om om zich wekelijks te melden bij de politie. De verdachte, die in 2019 nog veroordeeld werd voor een drugsdelict, ontkent iets te maken te hebben met de moord of poging tot ontvoering. Hij zou wel zijn meegegaan naar Alkmaar, waar verschillende mensen en auto’s verzamelden op de parkeerplaats bij een supermarkt.

Dat zou zijn dna en vingerafdrukken verklaren in een Audi en Mercedes die waren gebruikt bij het misdrijf. De vingerafdrukken zaten onder meer op een drankflesje en blauwe, latex handschoenen. Op die handschoenen zaten kruitresten. Gegevens over de route van zijn mobiele telefoon wijzen ook op betrokkenheid. Die heeft volgens het Openbaar Ministerie eerst in Amsterdam, daarna in Alkmaar en vervolgens in Bergen aan Zee een signaal afgegeven, net als bij andere verdachten. Na Bergen aan Zee straalde de telefoon masten aan bij het ziekenhuis in Utrecht, waar op dat moment zijn dochtertje lag. Na de schietpartij op 16 februari is H. teruggegaan naar Irak, zijn geboorteland.

In totaal werden al elf verdachten aangehouden in relatie tot de schietpartij die in Bergen aan Zee en in het centrum van Bergen voor veel ophef zorgde. Zes van hen horen bij het Colombiaanse slachtoffer en worden onder meer verdacht van witwassen. Bij hun aanhouding in een hotel in Amsterdam vond de politie 600.000 euro aan cash. De vijf andere verdachten werden gearresteerd op verdenking van poging tot ontvoering en moord op de Colombiaan die werd doodgeschoten.

Op 16 februari 2021 werd Bergen aan Zee opgeschrikt door een schietpartij waarbij een 45-jarige Colombiaan werd gedood. Het slachtoffer werd meegenomen in een auto en stierf even later op straat in het centrum van Bergen. Tientallen mensen waren getuige daarvan. Justitie denkt dat de daders van de schietpartij wraak wilden nemen op de Colombianen vanwege een mislukte drugsdeal in Zandvoort enkele dagen eerder. Zij zouden mogelijk door de Colombianen zijn opgelicht met nepcoke, poedersuiker in plaats van cocaïne.
Pin It
Bekeken: 1951x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/