Zondag 12 juni worden voor het tweede seizoen van de tv-serie NOOD opnamen gemaakt bij een bouwbedrijf in Alkmaar. Producent Pupkin zoekt voor de opnamen diverse figuranten vanuit Alkmaar en omgeving om op de achtergrond medewerker of klant te spelen. Ondertussen maken de deelnemers van dichtbij mee hoe het er aan toe gaat op een grote set.

Pupkin is op zoek naar mannelijke en vrouwelijke figuranten van 20 tot 60 jaar oud. Er is 40 euro vergoeding per persoon. Er wordt geschoten tussen 08:00 en 18:15 uur, maar iedere figurant zal zeker niet de hele dag nodig zijn. Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als titel  ‘Alkmaar’ en in de mail naam, leeftijd, kledingmaat, telefoonnummer en recente foto’s.

NOOD volgt vier 112-centralisten terwijl ze te maken krijgen met buitengewone  meldingen waarbij ze onder hoge druk komen te staan. Voor Lieke (Melody Klaver), Bilal (Mohammed Elouardani), Joyce (Jenny Mijnhijmer) en Boudewijn (Joris Smit) is ieder van deze gesprekken een gevecht tegen de tijd. Ga er dus maar vanuit dat er wat aan de hand is in de Alkmaarse bouwmarkt.

NOOD is een talentenproject voor schrijvers van televisiedrama. Op basis van het serie-ontwerp van Willem Bosch en Robert Kievit schreven Rifka Lodeizen, Benja Bruijning, Nadja Hüpscher, Aaron van Valen, Amira Duynhouwer, Fadua El Akchaoui, Helen Dalessi, Jop Esmeijer, Douwe Nagelmaker, Ilse Ott en Esther Duysker ieder een aflevering voor de serie, waarin steeds een nieuwe 112-melding centraal staat. Joram Lürsen regisseerde de serie.
Pin It