CDA'er Hans Romeyn schuift aan bij de Alkmaarse formatie. De 66-jarige oud-burgemeester van Heiloo wordt co-formateur, naast de Helderse wethouder Pieter Kos die al enige tijd bezig is. Dat meldt Kos in een e-mail aan de Alkmaarse raadsleden en de pers.

Volgens Kos was dit een breed gedeelde wens van de zeven formerende partijen GroenLinks, BAS, PvdA, CDA, Leefbaar Alkmaar, ChristenUnie en SP. "Gegeven het grote aantal formerende partijen en de ambitie voortgang te boeken in dit proces is een extra formateur een welkome aanvulling", stelt Kos in de verklaring.

De formerende partijen hebben volgens Kos voor Hans Romeyn gekozen omdat hij vele jaren bestuurlijke ervaring heeft en de Alkmaarse politiek uitermate goed kent vanuit zijn vorige positie als burgemeester van Heiloo.

Romeyn was van 2005 tot vorig jaar juni burgemeester van Heiloo. Eerder dit jaar was hij ingeschakeld in de gemeente Velsen als informateur.
Pin It
Bekeken: 1575x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/