Een vrouw uit Egmond-Binnen zit al enige tijd in voorarrest voor het langdurig stalken van haar dochter, schoonzoon en kleinkinderen. Dat bleek vrijdag in de Alkmaarse rechtbank tijdens een inleidende zitting in deze zaak.

De 64-jarige M.B. heeft zich volgens het openbaar ministerie drie jaar lang schuldig gemaakt aan allerlei strafbare feiten waarbij haar dochter, haar schoonzoon en kleinkinderen het slachtoffer waren. Ze belde en mailde erg vaak en hield zich op voor het huis van het gezin van haar dochter en bij de school van haar twee kleinkinderen. Op straat sprak ze haar doelwitten vaak aan.

Op de aanklacht staat verder dat ze wordt verdacht van mishandeling door warm water met schoonmaakmiddel over het slachtoffer heen te gooien. Bovendien zou de oma op 29 augustus vorig jaar met haar auto agressief hebben ingereden op de auto van haar dochter, waar haar twee kleinkinderen op dat moment ook in zaten. Pas op het laatste moment week ze uit. De vrouw zou ook foto’s van haar dochter, schoonzoon en kinderen tegen hun zin op sociale media hebben geplaatst. Een contactverbod met het gezin van haar dochter zou de oma in april 2021 aan haar laars hebben gelapt.

Haar advocaat pleitte vrijdag voor vrijlating uit voorarrest. Volgens advocaat Engels heeft haar cliënt lang genoeg vastgezeten. Zij verwacht dat het voorarrest inmiddels langer heeft geduurd dan de gevangenisstraf die ervoor staat. De officier van justitie deelde haar mening niet.

Het Openbaar Ministerie heeft bij de rechtbank een machtiging aangevraagd om haar verplicht te plaatsen in een gesloten psychiatrische inrichting. De officier wil haar tot die tijd in voorarrest houden. De bal ligt nu bij de rechtbank, die over het lot de verdachte moet besluiten. De zitting waar de aanklacht wordt behandeld, staat gepland voor 21 juli, zo weet het NHD te melden.
Pin It
Bekeken: 14603x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/