Op de plek van het Nassau Hotel in Bergen aan Zee komt Blooming Hotel Bergen aan Zee. De intentieovereenkomst tussen de huidige eigenaren van Hotel Nassau en de directie van Blooming werd vrijdag getekend. De nieuwbouw die verrijst op de plek van het huidige hotel zal daardoor volledig worden geëxploiteerd door de Blooming bedrijvengroep.

Een maquette van de nieuwbouw die in 2024 op deze plek moet komen, werd bij de ondertekening gepresenteerd. Het complex met de naam 'Nieuw Nassau Bergen' bestaat uit twee gebouwen die via de ondergelegen parkeergarage zijn verbonden. Het grootste gebouw omvat 60 hotelkamers, een uitgebreide spa, zwembad en restaurantfunctie. Het kleinere en zuidelijk gelegen gebouw huisvest 21 hotelappartementen.

Het nieuwbouwproject is getekend door architect Bjarne Mastenbroek van ‘Search Architects’. De manier waarop de gemeente Bergen meewerkte, was onderwerp van flinke discussie. Het project werd opgeknipt in kleinere projecten, zodat de gemeenteraad buitenspel werd gezet. Ook was er de nodige kritiek hoe de inspraak en participatie was verlopen. De gemeente Bergen kreeg het verwijt meer bezig te zijn met het terugwinnen van het vertrouwen van projectontwikkelaars dan van de eigen inwoners. Het college bleef de nieuwbouwplannen echter steunen.

Algemeen directeur van Blooming bedrijvengroep, Mike Bosman, is enthousiast over het project: "Gezamenlijk hebben we als doel het mooiste, beste en meest maatschappelijk verantwoorde strandhotel te worden van Nederland. De unieke locatie op het duin van Bergen aan Zee, de materialen die worden gebruikt, de energiezuinigheid van de gebouwen en natuurlijk de manier waarop het team van blooming het horeca-vak verstaat, maakt dat deze droom eindelijk realiteit gaat worden”.


Pin It
Bekeken: 2393x