Toneelgroep SPIEGEL speelt toneelstuk ‘Augustus’, een bewerking van ‘August Osage County’ van Tracy Letts. Het stuk werd bij haar verschijnen in 2008 bekroond met een aantal belangrijke toneelprijzen. De voorstellingen zijn van 1 tot en met 4 juni in dorpshuis De Schulp in Egmond-Binnen.

Het publiek maakt kennis met de familie Westerveen. De familie is in verwarring nadat vader Berthil, al een aantal dagen, plotseling is verdwenen. Zijn vrouw Lilian laat haar drie dochters met hun partners en ook haar zus en zwager naar het ouderlijk huis komen om tot steun te zijn. De spanning loopt echter snel op, vooral door haar nietsontziende commentaar op alles en iedereen. Alle familiegeheimen lijken op tafel te moeten komen en de gifbeker moet tot de laatste druppel worden leeggedronken.

Lilian is echter niet de enige die voor spanningen zorgt: elke familierelatie lijkt op scherp te staan: Het huwelijk van oudste dochter Barbara en echtgenoot Wim dreigt uit elkaar te knallen en Lilians jongste dochter Karin moet haar geluk met kersverse nieuwe liefde Steven wel heel erg aan zichzelf bewijzen. Middelste dochter Yvette kwijnt weg in eenzaamheid en onbegrip, evenals haar neef “kleine” Karel die ondanks het vertrouwen en de bescherming van vader Karel, voortdurend onderwerp is van spot en afkeuring van moeder Mathilde. Dit alles wordt stilletjes gadegeslagen door de huishoudelijke hulp Zoya. De vrouw die, in contrast met deze familie, niet alleen bezig is met zichzelf, maar gewoon haar werk doet en alles overziet. Zij gaat dan ook niet, zoals alle anderen, ten onder.

‘Augustus’ is op woensdag 1 juni, dinsdag 2 juni, donderdag 3 juni en zaterdag 4 juni te zien in de grote zaal van dorpshuis De Schulp in Egmond-Binnen. Het is aan te raden om een plaats te reserveren op de comfortabele “Engel Stam Tribune” via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of 072 533 75 83 (Hein Spaans). Kaarten kosten 12 euro. Donateurs hebben gratis toegang. Alle voorstellingen beginnen om 20:15 uur.
Pin It