Het Britse drama Mothering Sunday is komende week film van de week bij Cinebergen. Regisseur Eva Husson maakte een oogstrelende verfilming van de succesvolle roman van Graham Swift. Het verhaal begint op 30 maart 1924, Moeders Zondag. Dit is de dag waarop al het huispersoneel vrij krijgt voor familiebezoek. Jane Fairchild (Odessa Young) is het dienstmeisje van de gegoede familie Nivens (Colin Firth, Olivia Colman). De Nivens gaan die dag traditiegetrouw lunchen met de Sheringhams. Jane heeft zelf geen familie meer. Zij gebruikt de vrije dag om in het geheim haar minnaar Paul (Josh O’Connor) te ontmoeten. Hij is de zoon van de Sheringhams. De dag neemt een dramatische wending, maar Jane zal haar ervaringen gebruiken om uit te groeien tot een gevierd schrijfster.
De film draait vrijdag en zondag om 20:00 uur, zaterdag om 17:00 uur en donderdag om 14:30 uur.

 

Overige films in Filmtheater Cinebergen van vrijdag 13 mei tot en met vrijdag 20 mei:

Ali & Ava
Verenigd Koninkrijk, drama, Engels/ NL ondertiteld
Optimistische, romantische film over de altijd goedgehumeurde huisbaas Ali en de alleenstaande moeder van vijf, Ava, en hun gedeelde liefde voor muziek. De muziek, van The Specials en Bob Dylan tot recente club- en pophits, zorgt voor een energieke, sprankelende sfeer.
vr 13 - 14:30 | za 14 - 14:00 | zo 15 - 20:15 | do 19 - 20:00

The Duke
Verenigd Koninkrijk, biografie/ drama/ komedie, Engels/ NL ondertiteld
The Duke met Jim Broadbent en Helen Mirren is een komedie van het soort waar de Britten in uitblinken. In 1961 steelt de 60-jarige taxichauffeur Kempton Bunton het portret van The Duke of Wellington uit de National Gallery in Londen. Voor het losgeld heeft hij een goed doel in gedachten…
za 14 - 10:45

The Northman
VS, actie/ avontuur/ drama/ thriller, Engels/ NL ondertiteld
De nieuwste film van de visionaire regisseur Robert Eggers (The Lighthouse) is een heroïsch actie-epos over een jonge Vikingprins en zijn missie om de moord op zijn vader te wreken. Met o.a. Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Ethan Hawke, Björk en Willem Dafoe.
za 14 - 20:15 | zo 15 - 17:00 | wo 18 - 20:00

Belfast
Verenigd Koninkrijk, biografie/ drama/ historie, Engels/ NL ondertiteld
Belfast van acteur en regisseur Kenneth Branagh is een aangrijpend verhaal over liefde, vreugde en verlies in het leven van de 9-jarige Buddy die opgroeit in Belfast met de muziek en de sociale onrust van eind jaren zestig. Oscar voor Beste Scenario!
zo 15 - 10:45

Madres Paralelas
Spanje, drama, Spaans/ NL ondertiteld
Nieuwste film van de Spaanse meester Pedro Almodóvar. Janis (Penélope Cruz) en Ana (Milena Smit) bevallen tegelijkertijd in hetzelfde ziekenhuis. De weinige woorden die de vrouwen wisselen, vormen de basis voor een band die hun levens later een beslissende wending zal geven.
zo 15 - 14:00

Drive My Car
Japan, drama, Japans/ Engels/ NL ondertiteld
Het gevoelige Drive My Car van de Japanse regisseur Ryûsuke Hamaguchi is een geduldige mijmering over liefde, verlies, bedrog en aanvaarding. Onderweg in zijn knalrode, klassieke Saab 900 overdenkt theatermaker Yûsuke Kafuku het mysterie dat zijn vrouw na haar dood achterliet. Winnaar van tal van prijzen, waaronder de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.
ma 16 - 20:00

Lunana, A Yak in the Classroom
Bhutan/ China, drama/ familie, Dzongkha/ Engels/ NL ondertiteld
Heerlijke feelgoodfilm uit Bhutan. De jonge leraar Ugyen uit Bhutan wordt voor zijn laatste opleidingsjaar naar het extreem afgelegen bergdorpje Lunana gestuurd. Het warme welkom van de kinderen en de spirituele kracht van de dorpelingen zullen zijn lot voorgoed veranderen.
vr 20 - 14:30

France
Frankrijk/ Duitsland/ België, drama/ komedie, Frans/ Duits/ Engels/ NL ondertiteld
Gevoelige satire van Bruno Dumont waarin sterverslaggeefster France (glansrol van Léa Seydoux) bereid is de meest gevoelige reportages in scène te zetten als dit voor hogere kijkcijfers zorgt. Wanneer ze per ongeluk een arme man aanrijdt, valt haar nepwereld in duigen.
vr 20 - 20:00

Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen NH (navigatie: Roodeweg); cinebergen.nl
Pin It
Bekeken: 1364x
https://ee.itk.ac.id/data/