Het is de eigenaren van restaurant d'Oude Clipper niet gelukt om een opvolger te vinden die hun restaurant aan de Smidstraat in Egmond aan Zee voort kan zetten. De inventaris wordt daarom via een veiling verkocht en het pand is verkocht. Het wordt gesloopt, daarna komen op deze plek zestien vakantieappartementen.

Restauranteigenaren Arno en Elly Duijf sloten op 1 januari de populaire horecagelegenheid, en zochten daarom een overnamekandidaat die op deze plek het restaurant wilde voortzetten. Die werd de afgelopen tijd niet gevonden. Daarom besloten de gepensioneerde eigenaren om het hele pand te verkopen aan een projectontwikkelaar, Piet Hopman uit Egmond aan den Hoef. Tot de sloop van het pand kan de familie Duijf er blijven wonen.

De mogelijkheden volgens het bestemmingsplan waren veelzijdig. Er mogen zowel woningen op deze plek, horeca, maar ook recreatieappartementen. "We hebben hier als eerste wel de mogelijkheden onderzocht voor sociale woningbouw. We wilden ook ons steentje bijdragen aan het woningtekort in de Egmonden, maar we kwamen er met de gemeente niet uit door de parkeernorm", laat ontwikkelaar Hopman weten aan Duinstreek Centraal. "Op de begane grond wilden we enkele studio's die bewoond konden worden door jongeren of alleenstaanden. Voor woningbouw moeten we echter veel meer parkeerplaatsen realiseren op eigen terrein dan voor recreatieappartementen. Dat kan niet uit en daardoor moesten we die plannen laten varen."

Behalve een bedrijfsruimte die terugkomt voor de vishandel die er nu al zit,  komt er daardoor ook een halfverdiepte inpandige parkeergarage met veertien plekken voor de gasten van de recreatieappartementen. Architect van de nieuwbouw is Jeroen Zijlstra van Schipper Zijlstra Architecten, die in Egmond aan Zee ook al tekende voor de nieuwbouw op de plek van het verbrande restaurant De Klok, het Lido-complex met restaurant Van Speijk en Hotel Graaf van Egmond aan de Boulevard.

De complete horecainventaris van het gesloten restaurant staat sinds vorige week te koop op een veilingsite. Er kan onder meer worden geboden op een unieke bar in de vorm van een schip, decoratiemateriaal in maritieme sferen en keukenapparatuur. Bieden op een van de 299 kavels kan tot dinsdag, de veiling sluit om 19:00 uur.

Maandag is er nog een kijkdag van 10:00 tot 12:00 uur in de Smidstraat.
Pin It