De traditionele Visserijdag in Egmond aan Zee op 18 juni wordt afgeblazen. Dat besluit heeft het bestuur van de Stichting Egmondse Visserijdag moeten nemen omdat er te weinig deelnemers en vrijwilligers zijn die het programma kunnen vullen: " Het enkel organiseren van muzikale optredens op het Pompplein valt niet onder de doelstelling van de stichting Egmondse Visserijdag," stelt het bestuur in een verklaring op Facebook.

Voor de ambachtelijke markt waren te weinig deelnemers. Er konden geen handelaren worden gevonden die vis wilden verkopen en ambachten wilden demonstreren. Alleen de kraam met het kantklossen zou bezet zijn. Dat vond de organisatie te weinig. Ook lukte het niet om mensen te vinden die de verkoop van consumpties voor hun rekening konden nemen, waarmee de optredens van artiesten normaal gesproken werden gedekt. Het had de 25e editie van de Visserijdag moeten worden. De jubileumeditie had al langer op zich laten wachten, omdat de dag door corona enkele keren werd uitgesteld.

Het bestuur wil het wegvallen van de Visserijdag op zaterdag 18 juni compenseren door de herdenking van de Egmondse vissers op vrijdagavond extra cachet te geven. Dit wordt samen met dorpsvereniging Parel aan Zee extra aangekleed. De herdenking krijgt als thema '100 jaar vissersmonument': "Want daar gaat het uiteindelijk om: het herinneren van hen die we moeten missen."
De shantykoren en diverse andere Egmondse artiesten luisteren de herdenking op met hun optreden. Daarnaast betrekt het bestuur van de Visserijdag ook de Klederdrachtgroep en de basisscholen erbij.

Het bestuur van de Visserijdagen raadt aan om de speciale facebookpagina in de gaten te houden voor het definitieve programma van vrijdagavond 17 juni.
Pin It
Bekeken: 1635x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/