De elfendeurtjesroute in de Schoorlse Duinen voor kinderen van 3 tot 7 jaar is nu vertaald in het Oekraïns en het Russisch. Vanuit Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer kunnen Oekraïense kinderen die hun land hebben moeten ontvluchten nu samen met hun ouders een leuk kinderprogramma in hun eigen taal volgen.
De vertaling van deze route, die draait om de interactie tussen ouder en kind in de natuur, is een initiatief van vrijwilliger Idzard van Manen: “De oorlog in Oekraïne maakt dat je je knap machteloos voelt. Dat geldt ook voor ons, medewerkers en vrijwilligers van Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. Wij hebben dit kinderprogramma in het Oekraïens en Russisch laten vertalen als geste aan de gevluchte Oekraïense ouders en hun kinderen in onze regio. In twee talen, want Oekraïne is een tweetalig land.”
De vertaling van de elfendeurtjesroute is tot stand gekomen dankzij de belangeloze medewerking van Ai Prins, de bekende vertaalster van Russische romans, Natasha Teplova en Ganna Fishchuk, die beiden werkzaam zijn als tolk/vertaler. Bijzonder aan de vertaling is dat de moeder van Ganna Fishuk, die recent gevlucht is uit Oekraïne en nu bij haar dochter inwoont, de puntjes op de ‘i’ heeft gezet.
Op de balie in het Buitencentrum staat een uitnodigend bord in twee talen. Nadat ouders en kinderen een keus uit beide talen hebben gemaakt krijgen ze het tasje met benodigdheden en een boekje in eigen taal mee. Elfendeurtjesroute draait geheel op de interactie tussen ouder en kind, er is geen gids bij betrokken, zoals bij andere activerende programma’s die het Buitencentrum biedt. Na afloop krijgen de kinderen een diploma in eigen taal mee. Het pad is dagelijks te lopen en het tasje met de opdrachten zijn tijdens openingstijden van het buitencentrum aan de balie af te halen.
[Welkomtekstje voor vluchtelingen]
Welkom ouders en kinderen uit Oekraïne! Wij bieden u een leuk kinderprogramma aan ‘Elfendeurtjesroute’ dat speciaal voor u in het Oekraïens en Russisch is verdeeld. Geniet van dit programma voor kinderen van 3 tot 7 jaar en van onze natuur.
Staf en vrijwilligers Buitencentrum Schoorlse Duinen
[Russisch]
Добро пожаловать, дорогие родители, мальчики и девочки из Украины. Мы предлагаем вам занимательную детскую программу «ПРОГУЛКА ПО МАРШРУТУ С ДВЕРЦАМИ ЭЛЬФИЙСКИХ ДОМИКОВ», специально для вас переведенную на русский и украинский языки. Программа рассчитана на детей от трёх до семи лет. Мы искренне надеемся, что вам понравится наша программа и вы сможете насладиться пребыванием на природе.
Коллектив сотрудников и волонтёров Природоведческого центра песчаных дюн Схорла.
[Oekraïens]
Ласкаво просимо, дорогі дівчатка, хлопчики та батьки з України. Ми пропонуємо вам цікаву дитячу програму «ПРОГУЛЯНКА ПО МАРШРУТУ З ДВЕРЦЯМИ ЕЛЬФІВ», спеціально для вас перекладену українською та російською мовами. Програма розрахована на дітей віком від трьох до семи років. Ми щиро сподіваємось, що вам сподобається наша програма і ви зможете насолодитися перебуванням на природі.

Колектив співробітників та волонтерів Природознавчого центру піщаних дюн Схорла.
Pin It
Bekeken: 1119x
https://inlislite.bengkaliskab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.undiksha.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://kursus.kemdikbud.go.id/slot-online-gacor/ https://jdih-v2.belitung.go.id/slot-demo/ https://jospakk.kuduskab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://bprd.lumajangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.bangka.go.id/slot-demo/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://igracias.ittelkom-sby.ac.id/demo-pg-soft/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/