De rugzak, kniebrace en kleding van Peter Langenberg is nog altijd niet terecht. Dat bleek dinsdagavond tijdens een nieuwe uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht. De politie besteedde daarom opnieuw aandacht aan de zaak in het opsporingsprogramma. Langenberg kwam zondag door een misdrijf om het leven in het duingebied van Wimmenum bij Egmond.

De vinders van de telefoon van Langenberg hebben zich ook nog niet gemeld. Die telefoon werd door hen als gevonden voorwerp achtergelaten bij boekhandel Dekker en Dekker in het kustdorp. De politie wil met deze mensen in contact komen.

Na de eerdere uitzending van Opsporing Verzocht vorige week kwamen bijna twintig tips bij de politie binnen. Vrijdagavond hield de politie een 29-jarige Egmonder aan die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van de Alkmaarder. Een arrestatieteam overmeesterde de Egmonder bij hem thuis, waarna hij met een zwarte zak over zijn hoofd werd weggevoerd. Zijn huis werd doorzocht en enkele auto's werden in beslag genomen. Hij wordt verdacht van moord of doodslag. De rechter-commissaris besloot dinsdag dat hij nog twee weken vast blijft zitten.

De vermiste kleding, brace en rugzak van het slachtoffer is, ook na een zoekactie van de politie dinsdag in een container met strandafval, niet gevonden. De politie hoopt dat mensen die spullen ergens tegenkomen; mogelijk is het weggegooid of verstopt.

Het lichaam van de Alkmaarder Peter Langenberg (56) werd zondag 17 april rond 15:30 uur gevonden door voorbijgangers, nadat hij eerder op de dag rond 10:45 uur vanuit Alkmaar de bus naar Egmond aan Zee had genomen. Uit politieonderzoek blijkt dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen.

Pin It
Bekeken: 2897x
https://ee.itk.ac.id/data/