De bewonersinitiatiefgroep Delversduin is 'hartstikke blij' met de uitspraak van de rechter om de vergunning van de provincie Noord-Holland voor woningbouw op Delversduin te vernietigen. Volgens Ruth van Rhijn van de initiatiefgroep is het 'juridisch gezien een belangrijke uitspraak'.

De initiatiefgroep werd opgericht omdat het proces rondom de vergunningverlening volgens hen niet goed verliep. Ook de vragen die de initiatiefgroep aan de gemeente en de projectontwikkelaar stelde, werden volgens haar niet beantwoord. "De gemeente en de ontwikkelaar hebben nooit echt met ons in gesprek willen gaan. Los van de uitspraak van de rechtbank, denk ik dat een vroegtijdig goed, open en eerlijk gesprek met inwoners winst had kunnen opleveren."

Dat de vergunning nu om stikstofredenen wordt vernietigd, vindt Van Rhijn goed nieuws: "Ik vind dat je bij het bouwen van woningen een goed, degelijk en transparant proces moet doorlopen", vertelt ze tegen mediapartner NH Nieuws. "Daarbij zouden we er met zijn allen voor moeten zorgen dat er zoveel mogelijk waardevol landschap en natuur bewaard blijft voor nieuwe generaties."

Van Rhijn vervolgt: "Bouwen om aan de woonbehoefte te voldoen is nodig. Gebruik de schaarse ruimte en de beperkte stikstofruimte in ons land slim zodat gebouwd wordt wat echt nodig is op plekken waar het kan."

Of de provincie in hoger beroep gaat tegen de uitspraak van de rechter bij de Raad van State, is nog niet bekend. Bij de Raad van State loopt al een beroepsprocedure tegen het bestemmingsplan, dat ook door de omwonenden is aangespannen. In januari was er een zitting hierover, de uitspraak volgt mogelijk binnenkort.
Pin It
Bekeken: 1676x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/