De reddingboot Adriaan Hendrik moest donderdagavond voor een tweede keer binnen 24 uur de zee op na een melding van een viskotter die voor de kust motorpech had gekregen ter hoogte van Camperduin .

Na het alarm lag de Adriaan Hendrik in een klein half uur in het water en konden de redders richting de viskotter worden gevaren. Aangekomen bij de kotter is een sleepverbinding gemaakt en de kotter op sleep genomen naar de haven van IJmuiden. Na een tocht van zo'n drie uur werd in de haven van IJmuiden afgemeerd. Na het opnemen van de gegevens gingen de redders weer retour naar Egmond.

Woensdagavond was de Adriaan Hendrik ook al gealarmeerd, toen voor de hulpverlening na een explosie aan boord van de chemicaliƫntanker NCC Sala. Met de Donateur uit Wijk aan Zee en de Adriaan Hendrik uit Egmond bracht de KNRM medische assistentie naar het schip. Een van de opvarenden is met de Kustwachthelikopter van Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV) naar het ziekenhuis in Alkmaar gebracht. Voor een tweede opvarende heeft alle hulp niet mogen baten.

 
Pin It