Arend Jan van den Beld, demissionair wethouder participatie van de gemeente Bergen nam woensdag een boekje in ontvangst van participatieplatform Schoorl Community. In de speeltuin aan de Frederikslaan in Schoorl overhandigden voorzitter Eveline Elsinga en inwoner Roos de Wit hem het document met 'de 8 van Schoorl': de acht belangrijkste speerpunten voor de lokale politici volgens de Schoorlse inwoners.

Tijdens de verkiezingsperiode verzamelde Schoorl Community via Facebook en gesprekken op straat de inhoud van het boekje. De acht punten werden een pumptrack, een jaarrond honden uitlaat plek/ route, veilige fietspaden, niet nog meer recreatieparken, ruimte voor nieuwe woonconcepten , het opknappen van het Meertje, een toverbal op rotonde Schoordam, en het eerste uur gratis parkeren in Schoorl-Centrum. Alles is voorgelegd aan de politieke partijen via de Facebookpagina van Schoorl Community. Die hebben daar daarna in het openbaar op gereageerd.

Voorzitter Eveline Elsinga: "Voor 'de 8 van Schoorl' hebben we intensief met inwoners gesproken. Zowel online als offline. We hopen dat de politieke partijen hiermee goed gereedschap in handen hebben voor het coalitieakkoord. Zo kan de aankomende regeerperiode van vier jaar met heldere wensen vanuit de inwoners starten. We zijn blij dat in de vorige raadsperiode wethouder Arend Jan van den Beld inwonersparticipatie heeft opgepakt en daar een serieuze start mee heeft gemaakt".

Volgens voorzitter Elsinga is de speeltuin waar ‘de 8 van Duindorp Schoorl' officieel werd overhandigd een prachtig voorbeeld van waar inwoners participatie ongelooflijk goed heeft gewerkt: "Veel kinderen hebben meebeslist over de speeltuin waar ze nu elke dag samen spelen. Het is een prachtige plek geworden. De kinderen ontmoeten elkaar, worden fysiek sterker en zorgen samen goed voor hun speeltuin."

De nieuwe raadsleden hebben allemaal ‘de 8 ‘ in hun digitale brievenbus ontvangen." Schoorl Community hoopt en verwacht van de nieuwe raadsleden dat zij zich de aankomende vier jaar inzetten voor ‘de 8 van Schoorl’.
Pin It
Bekeken: 1919x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/