Tijdens een besloten bijeenkomst op bij het familiegraf in Limmen is zaterdag postuum een tulp gedoopt met de naam Jan Valkering. Bij het familiegraf werden een aantal potten met tulpen geplaatst. Na een korte inleiding en historisch overzicht van de Valkerings en het familiebedrijf, werd champagne over de tulpen gegoten en de naam officieel bekrachtigd.

De naam Valkering wordt in de wijde regio vooral geassocieerd met de bollenteelt. Tijmen Valkering begon rond 1870 een kleine veehouderij en bloembollenbedrijf aan de Westerweg in Limmen. Zijn zoon Jan Valkering zette het bedrijf voort en tezamen met zijn vijf zoons bouwde hij een kwekerij, handel en export op met meerdere vestigingen in de regio, die tot de top tien van Nederland ging behoren. Bij het bedrijf werken nu meer dan 100 mensen. Jan Valkering was ook lid van de gemeenteraad, het bestuur van de Boerenleenbank en lid van Provinciale Staten, een man met vakkennis en visie.

De vijf zoons Cor, Siem, Antoon, Piet en Jan kregen op hun beurt zoons, waaronder Jan Siem, Jan Toon en Jan Dad (in Engeland geboren en sprak zijn vader aan met Dad). Deze Jannen zijn inmiddels (te jong) overleden. Het internationaal opererende bollenbedrijf van wijlen Jan Siem is overgenomen door Tijmen Verver. Jan Valkering is zijn oom.

Tijmen wilde oom Jan eren door deze naam aan een tulp te verbinden. Hiervoor koos hij de Dubbele Late Tulp. Kort voor het overlijden van zijn oom op 1 december 2017 besloten ze om deze oranje- en zalmkleurige tulp na doorkweken te dopen met de naam Jan Valkering. De doopnaam is na een zorgvuldige procedure van enkele jaren officieel goedgekeurd door de brancheorganisatie en als zodanig geregistreerd in de 'Classified List'.

De fraaie en kleurrijke tulpen zijn na de oogst van dit jaar ook verkrijgbaar bij Verver Export. (foto: Kees Kroone)
Pin It
Bekeken: 2149x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/