Het festival Oranje Koningsdag, vroeger bekend als Slam FM Koningsdag, dat al jaren op 27 april wordt georganiseerd is nu afgelast. Festival Oranje Koningsdag wordt zowel in Alkmaar als in Amersfoort gevierd, maar de eerste gemeente weigert nu een vergunning te verlenen. Dat staat op de Facebookpagina van de organisatie.

In de verklaring staat onder andere: "Na enkele weken achter de schermen werkelijk alles op alles gezet te hebben om dit jaar wel een mooi feest voor jullie te organiseren komen we vandaag helaas met een verschrikkelijke update: Oranje Koningsdag 2022 gaat ook dit jaar niet door."

Maandenlang is de organisatie bezig geweest om een goede line-up op te zetten en de juiste vergunningsaanvragen te doen. Toch wil de gemeente Alkmaar niet meewerken aan het vrijgeven van een vergunning voor het festival. "Dit hebben we zelfs aangevochten via een kort geding waarbij wij ook in het gelijk gesteld zijn door de rechter", staat er verder op de Facebookpagina geschreven.

De gemeente Alkmaar heeft hierna aangegeven dat het niet meer mogelijk was om dit jaar het evenement te organiseren en zonder het evenement in Alkmaar kan het evenement in Amersfoort ook niet georganiseerd worden.

Oranje Koningsdag is verplaatst naar volgend jaar. De organisatoren laten weten het allemaal te betreuren. "Wij betreuren het enorm dat jullie op deze manier dubbel de dupe hiervan zijn. Het nadeel van het organiseren van een festival is dat je altijd afhankelijk ben van andere partijen en als een van die partijen niet wil of kan meewerken dan kan dit helaas gebeuren."
Pin It