De renovatie van 58 huurwoningen van woningcorporatie Kennemer Wonen aan de Kennedyboulevard in Egmond aan Zee markeert de start van een enorme operatie om duizenden huurwoningen van het aardgas af te koppelen. Deze week gaven Krista Walter, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen en Véronique Leenhouwers, directeur Noordwest bij BAM Wonen het startsein voor het project. Beide partijen denken een manier te hebben gevonden om het aardgasvrij maken van een groot deel van de sociale huurwoningen te kunnen versnellen.

Kennemer Wonen is samen met drie andere woningcorporaties in Noord-Holland de markt opgegaan om aannemers te vinden die de duizenden huurwoningen in hoog tempo kunnen renoveren. Daarbij is het doel om de energielasten voor de huurders te verlagen en het wooncomfort te verhogen door betere isolatie en afkoppeling van aardgas. BAM Wonen BV en Coen Hagendoorn BV wonnen die aanbesteding. BAM Wonen gaat de portiek-etagewoningen doen en Coen Hagendoorn de andere huurwoningen. De samenwerking hebben ze de Noord-Hollandse Duurzaamheidscoalitie gedoopt.

Krista Walter van Kennemer Wonen heeft vooral vertrouwen in de snelheid van renoveren die verhoogd kan worden door de kennis en ervaring van eerdere projecten steeds weer in te zetten voor het volgende project. "We staan voor een grote opgave: qua menskracht, qua organiseren van al het werk en qua financiën en inkoop van bouwmaterialen. Als we de kosten willen drukken van de operatie, dan hebben we schaalvergroting nodig. Daarom trekken we samen op met drie andere woningcorporaties: Stek Wonen, Pré Wonen en Elan Wonen. Samen met de aannemers hebben we afspraken gemaakt om slimmer en goedkoper te werken door van elk project te leren voor het volgende project."

Dit is het eerste project van 1.100 huurwoningen die Kennemer Wonen in de periode 2022-2025 gaat verduurzamen. Met betere ventilatie en isolatie gaan de woningen aan de Kennedyboulevard er twee a drie stappen op vooruit qua energielabel. BAM Wonen verwacht dat de wooncomplexen in juli 2022 gereed zijn. Na de bouwvakantie 2022 staan de woningen aan de Duinstraat in Egmond aan Zee op de planning die op een vergelijkbare manier worden aangepakt. De eerste gesprekken met de bewoners hebben hier al plaatsgevonden.
Pin It
Bekeken: 1816x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/