Deze maand plaatst de gemeente Bergen 30 korven in de dorpskernen voor snoeiafval uit de tuinen. Inwoners kunnen hier hun snoei- en bladafval naartoe brengen, wanneer het niet meer in hun eigen gft-container (groente-, fruit- en tuinafval) past. De gemeente wil met de korven inwoners tegemoetkomen, nu de groene container nog maar eens per drie weken wordt geleegd.

Wethouder Erik Bekkering: ”Bij de invoering van de container voor plastic en metalen verpakkingen en drinkpakken (pmd) wijzigde ook de ophaalfrequentie van de gft-container. Daar maakten inwoners zich zorgen over. Sommigen hebben grote tuinen met veel snoeiafval of hebben veel blad in hun tuin van omringende bomen. Die zorgen zijn natuurlijk terecht. Daarom hebben we gekeken wat we hierin konden doen.”

Het is het eerste jaar dat de gemeente korven neerzet. De korven worden geplaatst in april en mei voor snoeiafval en ook in oktober en november. De gemeente maakt vooraf een inschatting in welke wijken de meeste behoefte is aan de korven en zorgt dat deze zo goed mogelijk verdeeld worden over de dorpen.

In andere gemeenten wordt al langer gebruik gemaakt van snoei- en bladkorven. Inwoners die ondanks de snoei- en bladkorven toch regelmatig een overvolle gft-container hebben, kunnen tegen betaling een extra groene container aanvragen bij de gemeente.
Pin It