De afgelopen weken hebben meerdere vluchtelingen uit de Oekraïne onderdak gevonden in de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. Om goed met ze te kunnen communiceren, zoekt werkorganisatie BUCH extra tolken die zowel Nederlands als Oekraïens of Russisch spreken.  Met name in het oosten van het door oorlog geteisterde land wordt immers Russisch gesproken. Wie wil helpen met vertalen kan zich melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De BUCH-gemeenten hebben de opdracht gekregen om rond 300 vluchtelingen uit Oekraïne onderdak te bieden. De invulling daarvan verloopt goed, maar de hele organisatie rond die opvang kristalliseert nog altijd, want er moet rekening mee gehouden worden dat de oorlog nog een tijd voortduurt.

Ook wordt er rekening mee gehouden dat het Rijk om meer opvangplekken gaat vragen. Voor Veiligheidsregio Noord-Holland Noord zijn in Alkmaar zijn inmiddels diverse kantoorpanden aangemerkt, voor het geval de Oekraïners niet meer op andere wijze kunnen worden opgevangen.

Wie meer wil weten over de opvang of wil helpen kan terecht op de websites van de gemeenten.
Pin It
Bekeken: 1760x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/