De gemeente Bergen beheert sinds 1 januari de wegen en het fietspad bij de Hondsbossche Zeewering en twee korte weggetjes bij de Hargerpolder die van oudsher van het waterschap waren. Dat onderhoud van waterschapswegen gebeurt ook al twintig jaar door de gemeente in het buitengebied van de Egmondse polders. Dat was echter nog nooit administratief afgehandeld. Donderdag werden eindelijk de handtekeningen gezet onder overeenkomsten die dat regelden. Wethouder Erik Bekkering van Bergen en hoogheemraad Rob Veenman van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier kwamen ervoor naar Schoorl.

Het gaat naast (dijk)wegen ook om bermen, fietspaden en trottoirs, duikers, bruggen, openbare verlichting, wegmeubilair, beplanting en wegsloten. De waterkeringen waarop de wegen liggen, blijven in eigendom van HHNK. Bij de Hondsbossche Zeewering en de Hargerpolder gaat het om circa acht kilometer aan wegen, voornamelijk het deel van het Hondsbossche fietspad op het grondgebied van de gemeente Bergen. De gemeente Bergen krijgt van het HHNK een bruidsschat mee van ruim een miljoen euro om achterstallig onderhoud goed te maken en om eventuele risico's af te dekken.

Volgens de gemeente Bergen en het hoogheemraadschap zullen inwoners niet veel merken van de wegenoverdracht en zal er niets veranderen aan de manier waarop de wegen worden onderhouden.

Wethouder Erik Bekkering is blij met de overdracht: ‘Het geeft duidelijkheid voor de inwoners nu er één aanspreekpunt is. Daarnaast kunnen we als gemeente nu zelf de regie hebben bij wensen over inrichting en gewenste kwaliteit van de wegen.’ Hoogheemraad Rob Veenman toont zich ook tevreden over de samenwerking: ‘Door de overdracht van de Schoorlse wegen aan gemeente Bergen kan HHNK zich meer richten op haar kerntaken en verantwoordelijkheden op het gebied van waterveiligheid, schoon water en wateroverlast.’

Pin It
Bekeken: 1649x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/