Sinds vorige week donderdag staat fietsenmaker John Kassing met studenten van Horizon College Heerhugowaard op het Brandpunt in het Waardse Stad van de Zon. Tegen een klein prijsje is het elke donderdagmiddag vanaf 12:00 uur mogelijk om een fiets te laten maken, ook alleen koffiedrinken kan. Dat kost 1,50 euro.

John Kassing staat met zijn mobiele reparatieplaats op het Brandpunt. "Ik vind het belangrijk dat mensen in de buurt een fietsenmaker hebben en bovendien staan we hier voor het sociale contact." Om hem heen staan studenten van het Horizon College die voor 1,50 euro koffie inschenken. Mensen die een te repareren fiets mee hebben, hoeven niet te betalen voor de koffie. "Het is een mooi initiatief om mensen bij elkaar te brengen", vindt Marloes die met de wekelijkse actie studiepunten kan verdienen. "Het is gewoon gezellig om hier te staan en met mensen te praten."

Voor Kassing zelf is het nog de vraag of zijn actie succesvol zal zijn. "Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben dit in samenwerking met Wijkcentrum De Zon en Brasserie De Zon begonnen, maar ik hoop wel dat ik de eenzame mensen bereik. De mensen die zitten te wachten op laagdrempelig contact en bijna geen mensen meer om zich heen hebben."

Het liefst ziet Kassing dat dit het begin is van iets groots; een Dijk en Waard dat meer en meer voor elkaar gaat doen. "Misschien kunnen we hier in de zomer bijvoorbeeld een springkussen bijzetten en komen andere ondernemers met meer ideeën. Ik zeg altijd maar zo: als je wat doet voor de samenleving, dan doet de samenleving ook iets voor jou."
Pin It