Oprichter van de Partij Ons Dorp Henk Borst neemt geen zitting in de gemeenteraad. Borst was lijstduwer van zijn partij en stond op de zestiende plek. Met 358 voorkeurstemmen had hij recht op een voorkeurzetel in de nieuwe gemeenteraad van Bergen. De partijvoorzitter uit Bergen heeft woensdag laten weten dat hij ervoor bedankt om in de gemeenteraad te gaan zitten. Daarmee wordt de zetel definitief toegewezen aan oud-wethouder Michiel van den Busken. Die heeft laten weten de benoeming wel te aanvaarden.

In een verklaring op zijn facebookpagina laat Borst weten dat hij na 'enig beraad' heeft besloten niet in de gemeenteraad te gaan zitten. "Het raadslidmaatschap is een betekenisvolle en eervolle verantwoordelijkheid. Maar ik weet zeker dat mijn plaats meer dan voortreffelijk zal worden ingevuld door de nummer 4 van onze lijst, Michiel van den Busken. Daarbij verwacht en hoop ik om, naast mijn verantwoordelijkheid als voorzitter van Partij ONS DORP, van belang te kunnen zijn in het ultieme doel, het verwezenlijken van de nieuwe bestuurscultuur in de gemeente. Hoe die rol exact gestalte krijgt zal de toekomst uitwijzen. Maar ik hoop in een vrije rol een concrete bijdrage te leveren in de zo uitdrukkelijk gewenste omslag waarmee vooral de belangen en wensen van de inwoners het beste gediend zullen zijn".

Henk Borst gaat nu een centrale rol spelen bij de coalitieonderhandelingen. Alle fracties zijn de komende dagen uitgenodigd voor een oriënterend gesprek: "De komende vijf dagen hebben we met elke fractie een afspraak", zo laat Borst weten aan Duinstreek Centraal. Na het weekend moet dan worden bepaald met welke partijen wordt verder gepraat over de vorming van een coalitie. Volgens Borst heeft zijn partij het voorstel van D66 om een duidingsdebat te houden in de nieuwe gemeenteraad afgewezen: "We hebben tijdens de campagne al zoveel debatten gehad, waarbij overigens dat van NH Nieuws/ Streekstad Centraal een van de betere was. Voor mijn gevoel waren er wel meer dan twintig momenten georganiseerd waarop inwoners kennis konden nemen van de mening van de partijen. Volgens mij zitten inwoners niet meer te wachten op nog eens een debat over de uitslag van de verkiezingen."

Volgens Borst getuigt een duidingsdebat van 'oude politiek': "Het past niet in het streven om inwoners in algemene zin nadrukkelijker te betrekken in de processen. Op enig moment ligt een toetsing bij de inwoners dan ook veel meer voor de hand".
Pin It
Bekeken: 1748x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/