Het ziet ernaar uit dat Henk Borst en Michel Heusy met voorkeurstemmen in de raad mogen komen voor de Partij Ons Dorp. Zij krijgen de zetel toebedeeld die anders naar Michiel van den Busken en Ko Schilder was gegaan. Rob Burgering stond nog voor Ko Schilder op de lijst, maar hij had zich teruggetrokken na een ongepaste benadering van een ambtenaar van de BUCH.

Oprichter Henk Borst van de partij Ons Dorp kreeg 358 stemmen. Michel Heusy wist 308 mensen te overtuigen om op hem te stemmen. Voor een voorkeurzetel waren deze keer 184 stemmen nodig. Daar zitten de beide kandidaten ver boven. De vijf zetels van Ons Dorp komen daardoor toe aan Jan Houtenbos, Mariëlla van Kranenburg, Koos Bruin, Henk Borst en Michel Heusy.

Het zijn de enige voorkeurzetels die tijdens deze verkiezingen voor de Bergense gemeenteraad zijn gewonnen. De winnaars van de voorkeurzetels kunnen afzien van de raadszetels, dan maken oud-wethouder Michiel van den Busken en Ko Schilder weer enige kans. Als Jan Houtenbos zou doorschuiven naar het college van burgemeester en wethouders, dan ontstaat er ook weer nieuw perspectief voor de mensen die nu net buiten de boot vallen.

Van Henk Borst is zijn besluit nog niet bekend. Michel Heusy heeft al laten weten dat hij in de raad gaat plaatsnemen: "Ik word de eerste visboer van Nederland die raadslid wordt. Ik krijg een totaal ander leven. Ik wil iets terug doen voor het dorp wat mij zoveel gegeven heeft. Ik had ook bij een voedselbank of een vereniging wat kunnen gaan doen. Maar dit trekt me meer." 

 

 

 
Pin It
Bekeken: 2130x