In de nacht van dinsdag op woensdag is een grote brand uitgebroken in een bewoonde vakantiewoning op recreatiepark De Rekere in Schoorldam. De melding kwam even voor 4:00 uur dinsdagnacht binnen bij de meldkamer. Op dat moment sloegen de vlammen al hoog boven het recreatiepark uit en waren deze van ver te zien.

Het brandweerkorps van Schoorl was als eerste ter plaatse. Bij aankomst bleek een van de bungalows in brand te staan. Ook een andere naastgelegen bungalow stond al snel vanaf de buitenzijde in brand. Vrijwel meteen werd opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. Daarmee kregen de Schoorlse brandweerlieden assistentie van de korpsen uit onder meer Warmenhuizen, Koedijk, Groet en Alkmaar.

Op het vakantiepark worden tientallen recreatiewoningen permanent bewoond. Alle aanwezige bewoners van dichtbij gelegen huisjes werden door de brandweer geëvacueerd. Grote zorg was er dat de vlammen zouden overslaan naar andere vakantiewoningen, omdat de overwegend houten huizen vrij dicht op elkaar staan. Uiteindelijk raakte slechts een andere bungalow door de vlammen zwaar beschadigd aan de buitenkant. Bijna anderhalf uur na de melding kon het sein 'brand meester' worden gegeven, zo meldde de veiligheidsregio.

Het is nog niet bekend of de bewoonster van de verbrande woning thuis was en of er mogelijk gewonden zijn. Wel kwamen een ambulance en de officier van dienst van de geneeskundige hulp (GHOR) naar De Rekere. De hulpdiensten kregen contact met de bewoner van één van de twee woningen. Deze bleek echter niet aanwezig te zijn. Van de andere bewoner is nog niets bekend, zo meldt de woordvoerder van de brandweer. De politie heeft de plek van de brand inmiddels betiteld als plaats delict en doet sporenonderzoek. De politie wil niet zeggen of er een slachtoffer is aangetroffen en komt later op de dag met meer informatie.
Pin It
Bekeken: 5028x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/