De Alkmaarse onderwijswethouder Elly Konijn-Vermaas heeft vrijdag samen met familieleden van wijlen Jaap Min en leerlingen van basisschool De Wegwijzer, een prachtig kunstwerk op het schoolplein onthuld.

Het kunstwerk van de in 1987 overleden kunstenaar Jaap Min bestaat uit een aantal reliëfs, die deels op het plein staan en deels aan de gevel hangen. De platen maakte de Bergenaar voor de Jacobusschool, maar die is niet meer. De reliëfs krijgen nu een tweede leven bij het nieuwe gebouw van De Wegwijzer aan de Percivalstraat.

Het is bijzonder dat een dergelijk kunstwerk een nieuwe plek krijgt. En het was nog een best een lastige klus om de platen zonder schade te verwijderen van de oude school. Daarna moest er nog een mooie nieuwe plek gevonden worden. Het schoolplein van De Wegwijzer is daar uitstekend geschikt voor. (foto: JJFoto)
Pin It
Bekeken: 2388x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/