Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is druk bezig om meer dan 50 strandpalen terug te zetten, die door de stormen Dudley, Eunice en Franklin scheef kwamen te staan of zelfs wegspoelden. Het hoogheemraadschap vond 39 palen terug, maar voor vijftien plekken moet een nieuw exemplaar worden gemaakt.

Het gaat om houten palen van zes meter lang. Slechts twee meter daarvan steekt boven het strand uit. Tussen Wijk aan Zee en Den Helder hoort er om de 250 meter een te staan. Ze hebben nog een belangrijke functie als oriëntatiepunt voor strandbezoekers en hulpdiensten. Alle palen hebben een eigen nummer.

Langs het strand is stormschade zichtbaar aan afrasteringen, prikkeldraad en borden. Alles wordt de komende tijd door het hoogheemraadschap gerepareerd. De kustafslag die op veel plekken is te zien, herstelt volgens het hoogheemraadschap vanzelf. Het weggespoelde zand ligt nu onder de branding en spoelt volgens het hoogheemraadschap geleidelijk weer aan. Daarna waait het weer richting de duinen. Waar het herstel niet vanzelf gaat, zal het hoogheemraadschap tezijnertijd een handje helpen met shovels.
Pin It
Bekeken: 1803x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/