IVN Natuureducatie Noord Kennemerland organiseert op zondagmiddag 6 maart een duinwandeling vanaf het IVN gebouw Parnassia in het Parnassiapark in Bergen aan Zee. De gids vertrekt om 14:00 uur en de wandeling duurt ongeveer twee uur. Het is bedoeld voor volwassenen en is niet geschikt voor mindervalide wandelaars.

Het startpunt bevindt zich op de grens kalkarme en kalkrijke duinen. In 2005 is de heemtuin ingericht met zonnige, schaduwrijke, droge, natte, hoge en lage plekken. Er zijn struiken geplant en zaadmengsels verspreid. Daarna gaat de route verder langs enkele karakteristieke gebouwen in Bergen aan Zee en door de duinen zuidelijk van het dorp. Gids Hans Stapel vertelt iets over de historie van Bergen aan Zee, het beheer van de duinen en de unieke natuur.

Er kunnen maximaal twaalf deelnemers mee. Stevig schoeisel en weersbestendige kleding wordt aanbevolen. De kosten zijn drie euro per persoon, contant te voldoen aan de gids. Aanmelden kan via Hans Stapel, 072 850 6484 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een duinkaart is verplicht. Te verkrijgen bij de automaat in Bergen aan Zee of via pwn.nl/duinkaart. Bij slecht weer gaat de wandeling niet door. Wie op 6 maart coronaklachten heeft, wordt verzocht thuis te blijven.

IVN adviseert met de fiets te komen.
Pin It
Bekeken: 2030x
https://ee.itk.ac.id/data/